Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Održano gradsko vijeće Grada Ludbrega

Odbijen financijski izvještaj Zajednice tehničke kulture, na svetištu kreće opločavanje staza

Održana je 27. sjednica Gradskog vijeća Grada Ludbrega na kojoj su se razmatrala izvješća o radu i financijskih izvještaja gradskih ustanova i poduzeća za prošlu godinu. Izvještaji knjižnice, centra za kulturu, vrtića, vatrogasne zajednice, turističke zajednice, zajednice sportskih udruga i gradskog crvenog križa su prihvaćeni uglavnom jednoglasno. Ozbiljnija rasprava se povela jedino oko izvještaja Zajednice tehničkih kultura koji je na kraju odbijen. Još je nadzorni odbor utvrdio da izvještaj nije pravilno ispunjen, kao i da je tajnica neovlašteno sklapala ugovore te da je kršila statut na što je upozoreno i na sjednici.  

-Tajnicu se tereti za nenamjensko trošenje novca bez odobrenja nadzornog odbora i predsjednika. Lažno se predstavljala, potpisivala dokumente za koje nema ovlaštenja tako da se i sam nadzorni odbor ogradio od ovog financijskog izvještaja istaknuvši da nije pravilno prikazan. To izvješće je praktički ništavno i predlažem da se oformi radna skupina i ispita što se dogodilo i na što su se trošili novci – istaknuo je vijećnik Goran Križanić dok su vijećnici Aleksandar Horvat i Nikolina Magić Lilek naglasili da se gradsko vijeće ne bi trebalo miješati u unutarnje stvari neke udruge. No, izvještaj je na kraju odbijen s 5 glasova za, 3 protiv i 5 suzdržanih.

Financijski izvještaj Lucere prihvaćen je jednoglasno, kao i Radio Ludbrega dok se oko Lukoma povela prilično duga rasprava koju je vodio nekadašnji direktor komunalnog poduzeća Igor Franolić. Klub vijećnika okupljen oko HDZ-a glasao je protiv izvještaja, no izvještaj je usvojen sa 7 glasova za, 3 protiv i 3 suzdržana. Najavio je gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić skore pregovore oko povećanja plaća zaposlenih u Dječjem vrtiću Radost, kao i prvu fazu dogradnje vrtića. Čekaju se rezultati natječaja na koji je za rekonstrukciju i izgradnju vrijednu oko 5 milijuna eura prijavljena Gradska knjižnica i čitaonica Mladen Kerstner, a za sljedeću godinu su najavljena i nešto veća ulaganja u sport.

Na aktualnom satu se govorilo o javnoj rasvjeti koja u većem dijelu grada sada radi neprestano, ali noću s manjim intenzitetom, kao i da se na gradskom groblju planira postaviti zid za urne. Na svetištu se uređuje križni put odnosno kreće se u opločavanje staze, a uskoro bi trebalo krenuti i asfaltiranje ceste u Apatiji prema nogometnom igralištu koja je u jako lošem stanju. Prošle godine Grad Ludbreg je ostvario sveukupne prihode od 9,376 milijuna eura, rashode od 9,253 milijuna eura tako da je godinu završio u plusu od 123 tisuće eura.

FOTO: ARHIVA PL

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

simbol izvrsnosti

Dodijeljeno 26 rektorovih nagrada za najuspješnije studente Sveučilišta Sjever

mažuranićeva i trg mladosti

Dvije staze koje dvije godinu zadaju muke pješacima i biciklistima napokon na redu

Križevcima odobreno 15 milijuna eura za gradnju nove škole

FOTO Nova škola imat će 21 učionicu za 588 učenika u 20 razrednih odjela


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati