Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Odobreno devet milijuna kuna za sanaciju dvije škole nakon potresa

Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo je financiranje projekta obnove Osnovne škole Ljudevita Modeca i Osnovne škole Vladimir Nazor koje su pretrpjele oštećenja u potresnim zbivanjima krajem 2020. godine. Križevcima je tako putem poziva „Obnova infrastrukture u području obrazovanja oštećene potresom“ odobreno gotovo devet milijuna kuna bespovratnih financijskih sredstava.

U Osnovnoj školi Ljudevita Modeca provest će se radovi na potpunoj obnovi krovišta te sanaciji oštećenih zidova na cijeloj školi, a za potrebe ovih radova odobreno je sufinanciranje u stopostotnom iznosu, odnosno 7,6 milijuna kuna.

U Osnovnoj školi Vladimir Nazor provest će se radovi na obnovi krovišta na staroj zgradi škole, te je za potrebe ovih radova odobreno 1,4 miljuna kuna.

Zadovoljstvo što će Ministarstvo financirati obnovu istaknuo je gradonačelnik Mario Rajn.

– Ovo je zaista lijep dan za učenike, nastavnike, ali i roditelje. Potresna zbivanja krajem 2020. godine oštetila su krovišta na ovim školama, kao i zidove pa će se dobivenim sredstvima ona u potpunosti sanirati. Hvala djelatnicima gradske uprave koji su radili na prijavi ovih projekata, ostajali izvan radnog vremena, samo kako bi uspješno ostvarili financiranje ovih projekata – naveo je gradonačelnik. Nakon potpisivanja Odluke o financiranju slijedi raspisivanje javne nabave za izvođača radova te početak samih radova.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI