Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Program dokvalifikacije u Srednjoj školi Ludbreg

Odrasli se mogu educirati za tražena zanimanja

Srednja škola Ludbreg odraslima pruža mogućnost stjecanja različitih znanja i sposobnosti kroz dokvalifikacije. Novost u ovom programu su mikro kvalifikacije osoba starijih od 15 godina, koje se provode u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Kroz besplatne vaučere tu mogućnost iskoristilo već 17 osoba s ludbreškog područja. Radi se većinom o mlađim muškarcima koji se žele dodatno educirati na području uporabe suvremenih CNC strojeva u obradi metala.

– U Srednjoj školi Ludbreg završio sam školovanje za strojarsko-računalnog tehničara. Ovom edukacijom nadograđujem svoje znanje koje će mi omogućiti da se lakše zaposlim. Na području Varaždinske i Međimurske županije puno je tvrtki koje se bave obradom metala i koje traže radnike koji znaju programirati CNC strojeve, a ne ih samo opsluživati – rekao je Karlo Hladnić iz Svetog Petra, jedan od polaznika.

Teoretski dio edukacije provodili su Vedran Kranjec, Kristijan Sačić i Dubravko Kern, a praktični dio na CNC digitalnim tokarilicama i glodalicama odradili su Tomislav Skvaža i Zoran Špoljarić.

– Nakon održanih predavanja, prve dvije grupe od ukupno sedamnaest odraslih polaznika imale su završnu provjeru na mikro kvalifikaciji „Izrada i primjena programa na CNC alatnim strojevima“. Edukacija je trajala oko dva i pol mjeseca odnosno 300 nastavnih sati, a već imamo 9 novih prijavljenih polaznika za sljedeću grupu koja uskoro starta s edukacijom. Radi se o verificiranom programu koji se upisuje u e-radnu knjižicu. Osim toga, dobili smo odobrenje za još sedam edukacija i to za TIG zavarivanje, MIG MAG zavarivanje, REL zavarivanje, plinsko zavarivanje, 3D modeliranje, upravljanje viličarom i montiranje sunčevih toplinskih sustava – rekao je Dubravko Kern, andragoški voditelj u SŠ Ludbreg.

Na kraju valja napomenuti da Srednja škola Ludbreg provodi edukaciju i na izdvojenim lokacijama pa će tako u Kutini, Velikoj Gorici i Novoj Gradiški ludbreški profesori i inženjeri educirati još 32 odrasle osobe. Vrijednost besplatnog vaučera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iznosi 2 500 eura po prijavljenoj osobi kojoj je odobrena edukacija. Projekt se financira sredstvima Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.

FOTO Ludbrešeke novine

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

JEZIV SLUČAJ NASILJA U OBITELJI

Nezaposleni nasilnik (23) iz okolice Križevaca vukao baku za uši jer mu ne da novac

investicija vrijedna 67 tisuća eura

FOTO Kozarevac dobiva novi kružni tok u središtu naselja

UMIROVLJENI BRANITELJ NAJVEĆI JE PROIZVOĐAČ TREŠANJA U KRIŽEVAČKOM KRAJU

VIDEO Dragutin ima čak tisuću stabala trešanja. Mraz mu je ove godine uništio dvije trećine prinosa

ISPRAVLJENA NELOGLIČNOST ZA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Stjepan: “Zahvaljujući Podravskom, izmijestili su znakove s nogostupa”

OPĆINA FERDINANDOVAC PROSLAVILA DAN OPĆINE

FOTO/VIDEO Maletić: Više od 30 mladih obitelji zadržali smo u Ferdinandovcu, a otvorili smo i novu odgojnu skupinu u vrtiću

LOŠE PROLJETNE IGRE ZNAČAJNO UTJECALE NA PREMIJE OD TV PRAVA

Slaven u drugom dijelu sezone ostao bez gotovo 200 tisuća eura


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati