Održana edukativna radionica Otpad pametno odvoji – dobre navike usvoji

U utorak, 18. svibnja u 6. d razredu Osnovne škole Braće Radić održana je edukativna radionica o gospodarenju otpadom ‘Otpad pametno odvoji – dobre navike usvoji’. Prezentaciju o pravilnom razvrstavanju i odvojenom prikupljanju otpada održala je Kristina Ribić, tehnolog gospodarenja otpadom u Komunalcu. Školarci su imali priliku saznati u koji spremnik što odložiti, a predstavljen je i video o novom postrojenju u Kompostani Herešin u kojoj se proizvodi kompost prve klase DomKo.

Na kraju radionice posjetio ih je Mirko Reciklirko koji je za svakog školarca pripremio brošuru u kojoj mogu pronaći informacije o vrstama otpada koji se odvaja na kućnom pragu, na zelenim otocima, u Reciklažnom dvorištu Herešin i u Kompostani Herešin.

Komunalac d.o.o. kontinuirano provodi edukativne aktivnosti već više godina počevši od najmanjih uzrasta u vrtićima i školama uz razne kreativne i edukativne radionice. U sklopu ove aktivnosti školarci su pokazali vlastito znanje o pravilnom odvajanju i odlaganju otpada u pojedine spremnike te naučili kako se odgovorno ponašati prema okolišu.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI