Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Održana izvanredna sjednica, izglasano ulaganje u vodoopskrbu

Izvanredna sjednica križevačkog Gradskog vijeća održana je danas i to videokonferencijskim putem.

Raspravljalo se i glasalo o jednoj točki, a rječ je o donošenju Zaključka o prihvaćanju Ugovora o sufinanciranju projekta „Rekonstrukcija i izgradnja vodoopskrbe i odvodnje na uslužnom području Vodnih usluga d.o.o. Križevci“.

Na sjednici je bilo prisutno 16 gradskih vijećnika i svi su podržali Zaključak o prihvaćanju Ugovora, odnosno dali gradskoj upravi zeleno svjetlo za njegovo potpisivanje.

Grad Križevci ovim ugovorom preuzima obvezu sufinanciranja projekta u iznosu do 2.545.830,00 kuna, a njime će osigurati dostupnost vode za piće na ruralnim, brdskim i demografski ugroženim područjima.

U obrazloženju održavanja ove sjednice navedeno je kako su Vodne usluge u petak 28. listopada zaprimili obavijest kako će se ovoga četvrtka, 03. studenog 2022. godine u Zagrebu održati potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava kao i Ugovora o sufinanciranju projekta koji se odnose na objavljeni Poziv iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026.

Naselja koja su obuhvaćena ovom projektnom prijavom su: Vojakovac, Mičijevac, Čabraji, Vujići Vojakovački, Novi Bošnjani, Stari Bošnjani, Ivanec Križevački, Donja Glogovnica, Osijek Vojakovački. Ukupna duljina cjevovoda koji će se izgraditi iznosi 18 km.

Kako donošenje predmetne Odluke ne trpi odgodu te su rokovi utvrđeni, a riječ je o projektu od kapitalnog značaja za Križevce, sjednica Gradskog vijeća Grada Križevaca sazvana upućivanjem poziva kraćem roku od onog koji je preporučen Poslovnikom, pojasnili su iz Grada.

FOTO: Arhiva

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI