Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Održana početna konferencija projekta Zaželi – faza III – „Brižne žene podravske III“

Općina Kalinovac 7. ožujka 2023. godine organizirala je Početnu konferenciju projekta Zaželi- faza III „Brižne žene Podravske III“ u Društvenom domu u Kalinovcu. Osim nositelja projekta, konferenciji su prisustvovali predstavnici partnera na projektu: Općine Ferdinandovac, Molve, Novo Virje, Podravske Sesvete, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, područni ured Križevci i predstavnica Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Područni ured Đurđevac, 15 žena zaposlenih na projektu, ravnateljica PORA-e, regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije, te zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić koji je čestitao Općini Kalinovac na trudu u ostvarenju svih dosadašnjih projekata, te poželio uspjeh i obećao daljnju podršku u budućim projektima, kao i drugi uvaženi gosti.

Ugovor o financiranju projekta potpisao je dana 22. prosinca 2022. godine općinski načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota. Ovim projektom osnažit će se i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena s nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva, te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povezati razinu kvalitete života krajnjih korisnika. Projektom se zaposlilo 15 žena na razdoblje od 6 mjeseci. Naše vrijedne žene nastavile su sa radom u veljači ove godine, a brinu se o ukupno 102 krajnjih korisnika. Svakodnevno pomažu korisnicima u obavljanju kućanskih poslova, održavanju okućnice, pomažu u održavanju osobne higijene korisnika, daju podršku korisnicima kroz razgovor i druženje. Uz to, pomažu im u ostvarivanju različitih prava, odnosno dostavi lijekova, dostavi i plaćanju računa i slično.

Prisutnima se obratio i općinski načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota koji je uputio riječi hvale svima koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji ovog projekta, te se nada da će i treća faza projekta Zaželi također dobiti nastavak, obzirom da je ovo odlično prihvaćen projekt Europske unije zapošljavanja žena. Projekt „Brižne žene Podravske III“ Zaželi- faza III financiran je  iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. (85%) i sredstvima Državnog proračuna (15%). Ukupna vrijednost projekta je 98.427,23 eura (741.600,00 kuna), a provedba je 8 mjeseci.

Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Općine Kalinovac

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SALMONELA

U hrani za pse otkrivena opasna bakterija

PRIJEVARA U TIJEKU

HZZO objavio važno upozorenje za umirovljenike!

Upravo objavio HALMED

Iz prodaje se povlači poznati lijek. Sumnja se u njegovu neispravnost

JESTE LI ZNALI?

Ovo je najzdravija krvna grupa

JESTE LI ZNALI?

Popularna plava Nivea pravi je lijek za mnoge zdravstvene probleme

Jeste li znali?

Ovo je jedan od najzdravijih začina na svijetu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati