Održana Šetnja kroz naivu u Hlebinama

U organizaciji obrta Stari zanati, čiji je vlasnik Tihomir Želimorski, u Hlebinama je prošli vikend održana turističko-edukativna manifestacija Šetnja kroz naivu u Hlebinama. Manifestaciju je otvorio župan Darko Koren te zahvalio svima uključenima na doprinosu očuvanju naivne umjetnosti. Podršku manifestaciji dali su i pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev, načelnica Općine Hlebine Božica Trnski, ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin sa suradnicima, a sudjelovali su i umjetnici iz Udruge hlebinskih slikara i kipara naive.

U Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama održano je događanje „Amazing moments WS“ – baština u funkciji razvoja destinacije: „Ivan Generalić – digitalizirana prezentacija baštine“. Na događanju je predstavljena hologramska tehnologija nabavljena kroz projekt, kao i katalog, a održana je i rasprava – digitalna tehnologija i baština u funkciji razvoja destinacije, primjer naivne umjetnosti. Također, održana je i likovna kolonija „Alpe Adria Šetnja kroz naivu“, brojne sportske aktivnosti, kulturno-umjetnički program te promocija prirodne baštine i gastronomije.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI