Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Općina Kalinovac nastavlja provoditi mjere za poboljšanje demografske slike

Općina Kalinovac u idućoj godini će provoditi brojne mjere čiji su cilj poboljšanje demografske slike. Tako će za roditelje i dalje boravak njihovih mališana u Dječjem vrtiću biti besplatan.

-Ekonomska cijena boravka mališana u dječjem vrtiću je 2 500 kuna mjesečno, a Općina iz svog proračuna godišnje izdvaja 1,5 milijun kuna za rad vrtića. Besplatan vrtić samo je jedna od mjera s kojom pomažemo mladim obiteljima – ističe Darko Sobota, načelnik općine Kalinovac.

Od ove godine uveden je program potpora za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji. Zasad je iz proračuna za te potpore izdvojeno 280.000 kuna, a program polako daje željene rezultate.

-Zahvaljujući potporama osam mladih obitelji skrasilo se u Kalinovcu. To je najbolji pokazatelj da smo na dobrom putu da poboljšamo demografsku sliku. Izgrađenost infrastrukture na području Općine nudi mladim obiteljima sve potrebne uvjete za život kao i u gradovima i znali smo da ćemo ih kroz potpore za rješavanje stambenog pitanja privući da odaberu Kalinovac za mjesto u kojem se žele skrasiti – ističe Darko Sobota.

Uz novoizgrađenu zgradu dječjeg vrtića uređen je fitness park, a u planu je i dodatno obogaćivanje sadržaja dječjeg igrališta. I kroz te investicije mladima se nudi idealni uvjeti za život.

-U planu je uređenje još jednog dječjeg igrališta, a obogatiti ćemo i sadržaje u novom fitness parku. Tako ćemo dobiti nova dva mjesta koja će biti idealna za igru i zabavu najmlađih stanovnika i njihovih roditelja – kaže Darko Sobota.

Općina sufinancira radne bilježnice, prijevoz i smještaj u đačkim domovima za srednjoškolce, a studentima nudi stipendije.

-U ovoj godini stipendiramo 24 studenta i za njihove stipendije izdvojeno je 186.000 kuna. Neizostavno je i darivanje djece u povodu božićnih blagdana pa smo tako i u idućoj godini osigurali 50.000 kuna za tu namjenu. Vjerujem da će se sve te potpore odraziti na željeni demografski uzlet – kaže Darko Sobota.

Općina pomaže i umirovljenicima

Općina Kalinovac brine i o mještanima treće životne dobi. Tako će i u idućoj godini za božićnice umirovljenicima biti izdvojeno 150.000. U ovoj godini umirovljenici s mirovinom do 2 350 kuna dobili božićnicu od 400 kuna, oni s mirovinom od 2 350 do 3 350 kuna dobili su 300 kuna, a onima s mirovinom višom od 3 350 kuna isplaćeno je po 200 kuna.

-Po iznosima božićnica za umirovljenika smo jedna od najboljih općina u Hrvatskoj, a to pokazuje i da vodimo brigu o mještanima treće životne dobi – kaže Darko Sobota.

           

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

Održan je mimohod, polaganje vijenca i svečana akademija

FOTO Obilježena 32. obljetnica preuzimanja vojarne i Dan koprivničkih branitelja

PROVJERITE DA LI STE MEĐU DOBITNICIMA!

Održano treće kvartalno izvlačenje velike nagradne igre Robin trgovina

promjene na klupi pred važnu utakmicu

Legendarni Dodik uoči Osijeka priključen prvoj momčadi, cilj mu je ‘probuditi’ napadače

Župan Darko Koren sa suradnicima obišao je novu poslovnu jedinicu ljekarne

Umjesto pod Domom zdravlja, od sada dio Ljekarni Koprivnica

PORED CIJENE POJAVIO SE I PROBLEM PRIJEVOZA

FOTO Podravska tvrtka nabavila 56 vagona za transport 50 tisuća tona žitarica

OZLIJEĐEN JE

FOTO Vozač se autom zabio u policajca na motociklu

Upišite pojam koji želite pretraživati