Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Općina Kalinovac nastavlja provoditi mjere za poboljšanje demografske slike

Općina Kalinovac u idućoj godini će provoditi brojne mjere čiji su cilj poboljšanje demografske slike. Tako će za roditelje i dalje boravak njihovih mališana u Dječjem vrtiću biti besplatan.

-Ekonomska cijena boravka mališana u dječjem vrtiću je 2 500 kuna mjesečno, a Općina iz svog proračuna godišnje izdvaja 1,5 milijun kuna za rad vrtića. Besplatan vrtić samo je jedna od mjera s kojom pomažemo mladim obiteljima – ističe Darko Sobota, načelnik općine Kalinovac.

Od ove godine uveden je program potpora za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji. Zasad je iz proračuna za te potpore izdvojeno 280.000 kuna, a program polako daje željene rezultate.

-Zahvaljujući potporama osam mladih obitelji skrasilo se u Kalinovcu. To je najbolji pokazatelj da smo na dobrom putu da poboljšamo demografsku sliku. Izgrađenost infrastrukture na području Općine nudi mladim obiteljima sve potrebne uvjete za život kao i u gradovima i znali smo da ćemo ih kroz potpore za rješavanje stambenog pitanja privući da odaberu Kalinovac za mjesto u kojem se žele skrasiti – ističe Darko Sobota.

Uz novoizgrađenu zgradu dječjeg vrtića uređen je fitness park, a u planu je i dodatno obogaćivanje sadržaja dječjeg igrališta. I kroz te investicije mladima se nudi idealni uvjeti za život.

-U planu je uređenje još jednog dječjeg igrališta, a obogatiti ćemo i sadržaje u novom fitness parku. Tako ćemo dobiti nova dva mjesta koja će biti idealna za igru i zabavu najmlađih stanovnika i njihovih roditelja – kaže Darko Sobota.

Općina sufinancira radne bilježnice, prijevoz i smještaj u đačkim domovima za srednjoškolce, a studentima nudi stipendije.

-U ovoj godini stipendiramo 24 studenta i za njihove stipendije izdvojeno je 186.000 kuna. Neizostavno je i darivanje djece u povodu božićnih blagdana pa smo tako i u idućoj godini osigurali 50.000 kuna za tu namjenu. Vjerujem da će se sve te potpore odraziti na željeni demografski uzlet – kaže Darko Sobota.

Općina pomaže i umirovljenicima

Općina Kalinovac brine i o mještanima treće životne dobi. Tako će i u idućoj godini za božićnice umirovljenicima biti izdvojeno 150.000. U ovoj godini umirovljenici s mirovinom do 2 350 kuna dobili božićnicu od 400 kuna, oni s mirovinom od 2 350 do 3 350 kuna dobili su 300 kuna, a onima s mirovinom višom od 3 350 kuna isplaćeno je po 200 kuna.

-Po iznosima božićnica za umirovljenika smo jedna od najboljih općina u Hrvatskoj, a to pokazuje i da vodimo brigu o mještanima treće životne dobi – kaže Darko Sobota.

           

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

vrući županijski 'mercato'

Drnjančani Starigradu oteli najvećeg bisera, ovi uzvratili s pet novih imena, pojačale se i Močile

SAVJETI

Ako želite triput više plodova u svom vrtu, pospijte biljke ovim sastojkom

MAČKA ĐURĐA I PAS BEZ ŠAPE ĐURO ODLIČNO SE SLAŽU

VIDEO Božidar: “Mislim da je moja Đurđa dvospolac. Ima muški i ženski spolni organ”

VEĆ GODINAMA MUČI JU OSTEOPOROZA

VIDEO Marija: “Ne dam se makar me kosti bole, a čak sedam puta su me operirali”

otkrivaju se karte

Lepinjica u Azerbajdžan, želje bivši slavenaši, ali i dobro poznata krila. Evo tko je sve u igri

Nastavili tradiciju

FOTO Svetom misom i paljenjem krijesa proslavili Ivanje


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati