Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Stanovnike očekuje bogat program

Općina Kloštar Podravski slavi svoj dan 

Ovogodišnji program proslave Dana Općine Kloštar Podravski u suradnji s Turističkom zajednicom područja Dravski peski, ustanovama i udrugama nudi bogat sadržaj za najrazličitije dobne skupine. Program započinje u srijedu, 29. svibnja u deset sati tradicionalnom priredba učenika u povodu Dana osnovne škole Kloštar Podravski. Program se nastavlja 31. svibnja kada će u osam sati delegacija Općine Kloštar Podravski položiti vijence u Parku hrvatskih branitelja za sve poginule, nestale i preminule sudionike u Domovinskom ratu. U 11 sati zakazana je Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Kloštar Podravski u Domu kulture, na kojoj će se predstaviti rezultati i ostvarenja u posljednjih godinu dana. Istog dana i na istom mjestu, od 19 sati za mještane i njihove goste Kerekesh teatar održat će višestruko nagrađivanu predstavu „Krtice“.

Subota će obilovati kulturno-društvenim događanjima.  Već u jutarnjim satima kreće prva kiparska kolonija u organizaciji Turističke zajednice područja Dravski peski i obrta Drvogalanterija Posavec iz Podravskih Sesveta, čije će svečano otvorenje biti u 13 sati u parku ispred OŠ Kloštar Podravski. Neposredno prije toga, u 12 sati postavit će se izložba na otvorenom udruge Kloštranska paleta u parku uz vodoskok u središtu mjesta, a u 12,30 sati svečano će se otvoriti izložba domaće autorice Laure Lončar pod nazivom „Od tundre do tropskih kišnih šuma“ u predvorju Doma kulture Kloštar Podravski. Spomenuta kiparska kolonija dodatak je Festivalu žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije koji započinje u 18 sati u školsko-sportskoj dvorani OŠ Kloštar Podravski u suorganizaciji Koprivničko-križevačke županije, Općine Kloštar Podravski i Udruge žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije te pod visokim pokroviteljstvom Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova. Ujedno, od 16 sati održat će se i manji Sajam vina Udruge vinogradara i voćara „ŠILJER“ Kloštar Podravski na kojem će posjetitelji moći degustirati i nabaviti vina s ovog prostora, kao i druge ekološki dobivene proizvode.

Večernji sati rezervirani su za koncertne nastupe na SRC „Mladost“ Kloštar Podravski. U 20 sati nastupit će domaći tamburaški sastav Dangube, a od 22 sata posjetitelji će moći uživati u koncertu popularne Crvene jabuke. Prije početka koncerata, lovačke udruge Srndać  Kloštar Podravski i Vepar Prugovac za sve posjetitelje pripremit će i podijeliti gulaš.

U nedjelju, 2. lipnja u 10 sati u župnoj crkvi sv. Benedikta u Kloštru Podravskom slavit će se svečana sveta misa. Završno događanje sportskog je karaktera budući da je u 17 sati na redu nogometna utakmica 1. ŽNL Koprivničko-križevačke županije u kojoj će snage odmjeriti NK Prugovac i NK Drava Novigrad Podravski na stadionu NK Prugovca u Prugovcu.

Ulaz na sva navedena događanja je slobodan, a od 31. svibnja do 2. lipnja na pomoćnom igralištu SRC Mladost Kloštar Podravski biti će postavljen Lunapark Grine iz Bjelovara s brojnim sadržajima za sve posjetitelje.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

NEMIRNA UMIROVLJENICA

FOTO Jela Šerbeđija predstavila dvije zbirke pjesama

OBIŠLI SKORO SVA NASELJA NA PODRUČJU OPĆINE

FOTO Jubilarna 20. Pitomačka biciklijada okupila 400 rekreativaca

VIDOVO U PITOMAČI

FOTO/VIDEO Matija Cvek bacio u trans obožavateljice

PODRAVINO MOJA MILA

FOTO Vidovo se slavi i s tradicijskim podravskim pjesmama

50 godina mature koprivničkih gimnazijalaca

“Nekadašnje kolege iz razreda i dalje su iznimno povezani, nalaze se kad god uhvate priliku”

VIDOVO U BATINSKAMA

FOTO Natjecali se u vatrogasnim igrama i pripravljanju umaka bolonjez

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati