Općini ponovno petica za proračunsku transparentnost

Općina Mali Bukovec četvrtu godinu zaredom dobila je peticu za proračunsku transparentnost. Rezultate analize proračunske transparentnosti županija, gradova i općina za razdoblje od studenog 2021. do travnja 2022. godine objavio je Institut za javne financije. Proračunska transparentnost podrazumijeva uvid u potpune, točne, pravovremene i razumljive proračunske informacije, ističu iz Instituta. Na temelju njih građani se mogu angažirati i pokušati utjecati na efikasnost prikupljanja i trošenja proračunskih sredstava, odgovornost Vlade i vlasti lokalnih jedinica, kao i na smanjenje mogućih koruptivnih radnji. Načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković naglasio je kako općinska uprava ima za cilj što bolje informirati građane kako se i na što troše proračunska sredstva.

– Naši građani pune općinski proračun i imaju pravo sudjelovati svojim prijedlozima ili primjedbama. Kontinuirana visoka ocjena Instituta potvrđuje našu uspješnost – rekao je ovom prilikom načelnik Marković.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI