Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Optužnica protiv koprivničkog sina koji je prijetio ocu: Ubit ću te! Ispeći ću te na roštilju!

Pedesetogodišnjak s koprivničkog područja, ako mu se na sudu dokaže krivnja, morat će na deset mjeseci u zatvor, ali uz uvjet od dvije godine te na psihijatrijsko promatranje. On je, naime, tvrdi  tužiteljstvo u dignutoj optužnici, krajem travnja ove godine prijetio ocu da će ga ubiti i rekao mu: „Ubit ću te, ispeći ću te na roštilju!“

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Nisam kriv – kazao je pred državnim odvjetnikom prijavljeni sin te je dodao da se doselio kod oca prije nešto manje od dvije godine.

– Molio me da dođem k njemu kako bih mu pomagao. Složio sam se s tim jer sam u to vrijeme imao složenu obiteljsku situaciju, bio sam u depresiji, a otac na kraju nije mogao prihvatiti tu moju situaciju te smo se svađali zbog banalnih stvari. Krenulo je od vinograda u Rasinji, koji sam želio iskrčiti i pretvoriti u polje lavande, što na kraju nisam uspio – ispričao je sin.

Kazao je i kako mu je otac prigovarao da pije alkohol, a on je potvrdio da pije „samo rakiju“. No, sin je kazao i kako je otac prijetio njemu.

– Govorio mi je da će mi „plesati na grobu“. Zato sam rekao nešto u stilu da ću „ga ispeći na ražnju“ i rekao da to slobodno proširi okolo po susjedstvu. No, tog dana ništa nisam prijetio, posvađali smo se oko auta koji sam već oprao, no bilo je blata pa sam morao opet, a otac mi je prigovarao – pričao je sin.

Njegov je otac pak pred istražnim sucem rekao da mu sin česti govori da će ga ubiti te mu je rekao i „da će ga ubiti i speći na roštilju“.

– Bojim se jer ne znam što je u stanju učiniti kada je pod utjecajem alkohola, zbog čega se zaključava u sobu. Nakon što se doselio i prodao stan u Zagrebu, pio je gotovo svaki dan dok nije potrošio novac od stana, a sada pije kada ima novca – kazao je na kraju otac.

Inače, sin je bio i na psihijatrijskom vještačenju te mu je utvrđen PTSP, poremećaj ličnosti i alkoholizam.

– Kod okrivljenika je bila smanjena mogućnost shvaćanja vlastitog postupanja, a osobito vladanja svojom voljom, u manjem do srednjem stupnju, ne dosežući razinu bitno smanjene ubrojivosti – rekao je vještak i predložio sinu da ide na obavezan psihosocijalni tretman.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI