Ordinacija Podravskog: Ispada mi kosa, što da učinim? 

Imam problema sa štitnom žlijezdom već deset godina. Koristim terapiju letroks i odgovara mi. Sve do prvog poroda koji je bio u listopadu 2017.godine. U 2018. godini primijetila sam da mi kosa opada, ali iz početka nisam pridavala puno pažnje, jer kosa opada, sve dok mi i ostale dlake nisu počele opadati, a nova kosa ni dlaka nije rasla. U listopadu 2018. godine javljam se endokrinologu i dermatologu, daju mi da odradim određene nalaze, uglavnom svi budu uredni. I dobijem odgovor da mi je to stanje vjerojatno od stresa, jer sam imala velikih obiteljskih problema. Ubrzo ostajem u drugom stanju i ništa se tada nije moglo odraditi. Kako sam već bila bez dlaka, nisam mogla znati što mi se dogodilo poslije drugog poroda. Tako to shvaćam i nastavljam živjeti s tom činjenicom da ću biti ćelava. Ali hvala Bogu kosa počinje rasti početkom 2020. godine. Raduje me ta činjenica. U međuvremenu ostajem trudna. Problemi ponovno počinju dva i pol mjeseca poslije poroda, sve isto kao prvi put. Što da radim?

ODGOVOR

Svakako je potrebno napraviti određene laboratorijske nalaze kako bi se otkrilo što uzrokuje ispadanje kose. Ako niste bili, svakako preporučujem i pregled kod dermatologa.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI