Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ordinacija Podravskog: Moj suprug ima strahove, a nije baš tako jednostavno…

Poštovani, imam 32 godine, udana sam i majka petogodišnje djevojčice. Prije četiri godine (nakon stresnog događaja na poslu) moj muž imao je napadaj panike. Tresao se i nekontrolirano plakao. Kad se smirio, rekao mi je da misli da ima HIV. Molila sam ga da mi pojasni zašto to misli pa mi je nesuvislo nabrajao da se rukovao s nekim čovjekom koji je imao ranicu na ruci i da ga je sigurno zarazio. Kasnije se smirio i uspjela sam ga uvjeriti da je to samo stres i da je sve u redu. Drugi dan je došao s posla i rekao mi kako je vidio iglu na podu u vlaku koju nije dirao, ali da se sada sigurno zarazio. Satima sam ga uvjeravala da to nije moguće i da se mora dobro naspavati i opustiti i da nema razloga za brigu. Ali postajalo je sve gore. Nije mi više toliko pričao i mislila sam da je prošlo, no on je napravio 10 HIV testova. Svi negativni. Posjetili smo liječnika u bolnici u Zagrebu koji mu je dijagnosticirao sumanuti poremećaj i dao lijekove. Od lijekova je puno spavao i teško funkcionirao pa su mu ih prilagodili i bilo je bolje. Strah od HIV-a je nestao, ali se povremeno vraćao u smislu straha od otkaza, straha da ću ga ja napustiti i slično. To smo kroz razgovore uspijevali riješiti. I nakon što nam se život bar koliko-toliko vratio u normalu, pred nekoliko dana je došao s posla i rekao mi kako se opet rukovao s nekim na poslu i misli da se zarazio. Već nekoliko dana traje panika i strahovi, a ja ne znam kako više reagirati jer on redovito pije svoje lijekove, a pomoć liječnika odbija ovaj put. Svaki savjet je dobrodošao. Hvala vam.

ODGOVOR:

Poštovana, svakako preporučujem kontrolni pregled kod psihijatra, kako bi se moglo odlučiti o korekciji terapije. Ponekad neki naizgled nevažan događaj može dovesti do pogoršanja psihičkog stanja. Teško da će samo Vaše razuvjeravanje to moći razriješiti. Sretno!

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ODLUKA HBK

Uskoro poskupljuju mise. Evo kad i koliko

SVAKI DAN PROVODI RADNO

VIDEO Marica (91) prkosi svojim godinama: “Na životu me drži moja motika”

U POVODU BLAGDANA SVETOG VIDA

FOTO Župnik Benjak blagoslovio bicikle i bicikliste

KORISNE INFORMACIJE

Evo koliko bi dugo trebali čuvati plaćene račune

MISLI NA ZDRAVLJE

Ovo je jedna od najljepših biljaka na svijetu, ali i najljekovitijih

MISLI NA ZDRAVLJE

Mnogima omiljena namirnica ustvari je vrlo zdrava: Prirodni je antidepresiv, snižava krvni tlak i nivo šećera u krvi


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati