Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ordinacija Podravskog: Nakon korone, ne mogu se smiriti…

Prije dva mjeseca bila sam pozitivna na COVID. Srećom, ta početna faza prošla je bez težih simptoma. Međutim, prije dva tjedna dolazi do ubrzanog rada srca zbog čega me doktorica poslala na hitnu. Napravila sam brojne pretrage (EKG,UZV…) i mišljenje kardiologa je da se radi o post COVID simptomima. Nisu mi dali nikakvu terapiju nego su rekli da mi samo treba strpljenja i da će s vremenom proći. Dva tjedna kasnije, situacija je i dalje ista. Fizički, svi nalazi su u redu, ali meni i tijekom kratke lagane šetnje od 50-100m puls ide do 150. Znam da stres može značajno utjecati na puls i disanje, ali ne znam kako da prestanem razmišljati o tome. Samohrana sam majka djeteta koje ide u vrtić. U Zagreb smo se preselili ne tako davno i ovdje nemamo bliže obitelji ni bliskih prijatelja. Dan mi se sveo na mirovanje doma, konstantno praćenje pulsa, odlazak u vrtić po sina (u grču jer odmah razmišljam o tome kako će se puls povećati) i povratak doma. Doktorica mi je dala Oksazepam 10mg, da uzmem pola tablete po potrebi, no čini mi se da nema pozitivnog efekta. Iako su nalazi u redu, meni se i dalje pojavljuju misli “što ako” i ne znam kako izići iz tog začaranog kruga. Molim Vas za savjet.

ODGOVOR:

Poštovana, za početak bih preporučila tehnike relaksacije, vježbe disanja, meditaciju. Ako se ne smiri stanje, možete se javiti na psihijatrijski pregled.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

PRVO JU JE ZAPEKLA DESNA STRANA GLAVE, A ONDA POČELO SUZITI OKO

VIDEO Nada (66) je doživjela moždani udar, a da toga nije bila niti svjesna

OBAVIJEST POTROŠAČIMA

U popularnom prehrambenom proizvodu otkrivena tvar štetna za zdravlje

Povećanje primanja i datum isplate

HZMO ima važnu obavijest za sve umirovljenike

SALMONELA

U hrani za pse otkrivena opasna bakterija

PRIJEVARA U TIJEKU

HZZO objavio važno upozorenje za umirovljenike!

Upravo objavio HALMED

Iz prodaje se povlači poznati lijek. Sumnja se u njegovu neispravnost


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati