Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA Policiji potpisali priznanje za nasilje u obitelji, kasnije se ‘ničega nisu sjećali’

Bilo je oko 22 sata navečer u jednoj obiteljskoj kući u Križevcima. Sobom su letjele uvrede i psovke. Najprije je žena svom mužu vikala: „J*** ti mrtvu mater“, da bi on njoj uzvratio: „Puši mi k***“.

No, na tome nisu stali, naguravali su se rukama o prsa, a potom je muškarac ženi opalio šamarčinu, a ona njega ogrebla po lijevoj podlaktici. Na sreću tu je stalo, jer je muškarac otišao van iz kuće.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Ovaj opis događaja pisao je u policijskom zapisniku i prijavi nasilja u obitelji, nakon čega je predmet završio i na sudu. Vodio se prekršajni postupak, a prvi je sud još 2021. donio oslobađajuću presudu jer nije bilo dokaza da su to i napravili. Policija, koja je stigla na mjesto događaja i čiji su zapisnik o događaju oboje zapisali, žalila se na takvu presudu.

Visoki prekršajni sud prihvatio je njihovu žalbu, no ovi su supružnici ponovno oslobođeni krivnje na ponovnom suđenju na križevačkom sudu kod suca Darka Laklije.  

-Nakon što je proveden postupak, pregledana obrana oboje supružnika, s obzirom da su se branili šutnjom, smatramo kako nema dokaza da su oni napravili spomenuti prekršaj nasilja u obitelji – smatra sud, podsjetivši kako su i sami izjavili da se više ne sjećaju što su izjavili policiji kad je došla.

– Potpisali su, kažu, zapisnike u policiji bez čitanja kako bi što prije mogli otići, jer im je, naveli su, ta situacija bila jako stresna – dodaje Sud u obrazloženju oslobađajuće presude za ove supružnike koji su još uvijek u službenom braku, međutim, već neko vrijeme ne žive zajedno.

FOTO: Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI