Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
opustošili radilište na jegenišu

Otac i sin iz Koprivnice ukrali dvije željezničke šine duge četiri metra

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Otac i sin iz Koprivnice na Općinskom sudu u Koprivnici nepravomoćno su osuđeni zbog krađe. Obojici je izrečeno po šest mjeseci uvjetnog zatvora s rokom kušnje od godine dana, a osuđeni su zbog krađe više komada željezničkih tračnica i električnih instalacija uz prugu. Prema presudi, do sada neosuđivani otac i sin na radilište Jegeniš u blizini Đelekovca stigli su u predvečerje 9. rujna. Ili točnije, stoji u presudi, između 17:34 i 17:43 sata, otac šestero djece sa završena dva razreda osnovne škole i sin koji je uspio završiti osnovnu školu, u nakani da se nepripadno okoriste, stigli su u Jegeniš. Ondje su uzeli i za sebe zadržali više komada željezničkih tračnica i kompletno ožičenje električnih instalacija transportne linije koja služi za transport šljunka.

Sveukupna vrijednost ukradenih tračnica i žica iznosila je 1500 eura, za koliko je oštećen vlasnik, trgovačko društvo odnosno koprivnička IGMA. Presudom je koprivničko poduzeće s imovinsko–pravnim zahtjevom upućeno u parnicu kojom će od ove kradljive obitelji potraživati naknadu štete, a policiji nije bilo teško ući u trag lopovima. Ispostavilo se da na radilištu Jegeniš postoji video nadzor koji je snimio oca i sina koji su uzeli dvije željezničke tračnice duge oko četiri metra dok su bakrenu žicu u međuvremenu vjerojatno prodali u sekundarnu sirovinu. Otac i sin svaki moraju platiti i po stotinu eura paušalnog troška sudskog postupka, a tijekom postupka obojica su priznali ono što im se stavljalo na teret. To im je prilikom odmjeravanja kazne uzeto kao olakotna okolnost, baš kao i činjenica da do sada nisu osuđivani.

Što je to nagnalo oca i sina da se baš sada odluče upustiti u kriminalne vode i odluče za ovakvu bizarnu krađu i što su uopće kasnije planirali učiniti sa željezničkim šinama, vjerojatno će ostati jedan od onih vječnih misterija. Kod obojice je sud kao olakotnu okolnost uz raniju neosuđivanost uzeo i činjenicu da su i otac i sin osobe mlađe životne dobi, a nekih otegotnih okolnosti nije bilo.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

projekt aglomeracije ludbreg pomaknuo se s mrtve točke

Prvi korak napravljen, realizacija još upitna

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Izbio požar u obiteljskoj kući, dječak spriječio katastrofu

POKAZNA VJEŽBA

FOTO Djeca pokazala svoje vatrogasne vještine

podravsko naselje dobilo svoj prvi suvenir

VIDEO Vlado je od pčelinjeg voska napravio repliku zvonika

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Težak sudar dvaju kombija. Dvije osobe prevezene u bolnicu

NA AUTOCESTI KOD ZAGREBA STRADAO 37-GODIŠNJAK IZ PODRAVINE, LIJEČNICI MU AMPUTIRALI NOGU

Otac stradalog Kloštrana: “Otpeljao mi je zdravog sina, a vratio invalida”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati