Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
maksimalna vrijednost financiranja iznosi 150 tisuća eura

Otvoren natječaj za unaprjeđenje infrastrukture u romskim naseljima. Dva grada i osam općina u Podravini izgledni kandidati

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU raspisalo je natječaj iz programa za unaprjeđenje infrastrukture na područjima naseljenima pripadnicima romske nacionalne manjine. Ovaj se natječaj odnosi na provedbu intervencijskih planova za unaprjeđenje životnih uvjeta i infrastrukture u romskim naseljima i područjima naseljenim Romima, a cilj programa je smanjivanje okolišnih i infrastrukturnih nejednakosti u romskim zajednicama u odnosu na zajednice u kojima živi većinsko stanovništvo.

Ovaj bi natječaj mogao biti posebno zanimljiv nekim naseljima u Podravini jer su prihvatljivi podnositelji zahtjeva jedinice lokalne samouprave koje prema popisu stanovništva imaju više od jedan posto pripadnika romske nacionalne manjine. Od gradova u Podravini to su Đurđevac i Ludbreg te općine Peteranec, Hlebine, Rasinja, Mali Bukovec, Legrad, Koprivnički Bregi, Sveti Đurđ i Virje i te se jedinice lokalne samouprave mogu prijaviti na natječaj ukupno vrijedan 1,35 milijuna eura. Natječaj je otvoren do 4. ožujka, a na njega se mogu prijaviti građevine javne namjene, iz područja društvene, javne, komunalne, socijalne, okolišne i gospodarske infrastrukture, koje su na raspolaganju široj lokalnoj zajednici i čija će provedba pridonijeti povećanju standarda društvene, javne, komunalne, socijalne i okolišne infrastrukture u romskim zajednicama.

Svaka jedinica može prijaviti po jedan projekt osmišljen za unaprjeđenje života romske zajednice, a neće se financirati projekti čija je vrijednost manja od 30 tisuća eura dok maksimalna vrijednost financiranja iznosi 150 tisuća eura.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

okrutnost prema nedužnim životinjama

Netko bezdušan ostavio je psiće u šumi da umru od gladi, Kristian ih je spasio i traži im novi dom

[FELJTON] STOLJEĆE JOSIPA MANOLIĆA 3. DIO

Kako je Manolić planirao likvidirati poglavnika Pavelića

skulpture za turističku atrakciju u Lici

VIDEO Petar: “Moj sokol, vukovi i hrvatski grb krasit će dolinu rijeke Gacke”

MISLI NA ZDRAVLJE

Ova prekrasna biljka ima antikancerogeno djelovanje

Prijevara u tijeku

Hrvatska pošta ima važnu obavijest za sve građane!

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Vozačica (67) oduzela prednost motociklistu, oboje završili u bolnici


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati