Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Otvorena dva nova vrtića u Prigorju: “Ovaj u Gornjem Fodrovcu mi je posebno drag…”

Na području općine Sveti Petar Orehovec otvorena su dva nova dječja vrtića – jedan u Gornjem Fodrovcu i vrtić Mali Petar u Svetom Petru Orehovcu. Uz županijsku delegaciju svečanostima su prisustvovali brojni uzvanici – državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, zamjenik državne tajnice Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Ante Babić, načelnik Općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak i brojni drugi načelnici i dužnosnici.

Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak je kazao:

-.Ovo je jedinstvena prigoda u Hrvatskoj da u jednoj općini otvaramo dva vrtića. Ministarstvo poljoprivrede uložilo je oko 7,5 milijuna kuna ovdje u Svetom Petru Orehovcu te je osiguralo sredstva za još 200 vrtića u RH. Kroz program ruralnog razvoja nastavljamo i dalje, a iduće godine nas očekuju nova sredstva za razvoj poljoprivrede, prehrambene industrije i za razvoj života na selu.

Okupljenima se u emotivnom govoru obratio i načelnik Franjo Poljak:

-Vrtić u Gornjem Fodrovcu mi je posebno drag jer je izgrađen na mjestu gdje sam se osam godina školovao i igrao. Ova zgrada će biti na ukras i ponos naselja, a investicija je bila veća od šest milijuna kuna i građena je u tri faze. U prvoj fazi sredstva smo dobili od Ministarstva za demografiju, u drugoj fazi smo koristili vlastita sredstva i u trećoj fazi smo dobili pomoć od Središnjeg državnog ureda za demografiju i Ministarstva regionalnog razvoja. Vrtić u Svetom Petru Orehovcu je investicija vrijedna 10,6 milijuna kuna, a 7,5 milijuna osigurano je kroz EU fondove i bez tih sredstava ne bi mogli izgraditi ovaj vrtić. Otvorili su se novi natječaji  i osigurat ćemo povrat još 1,5 milijuna kuna. Otvorenje ovih vrtića je velika radost za našu djecu i ovdje će se razvijati zajedništvo, a roditelji već sad pokazuju veliki interes i za vrtićke i jasličke skupine.

FOTO Kckž

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

lokomotiva pala u vječitom derbiju

Bravo! Šampanjac se može staviti na hlađenje, pehar se nakon dvije godine vraća u Koprivnicu

Al' se danas dobro jelo baš

FOTO Bregovska pita uoči današnje manifestacije čuvala se pod tri ključa

NOVI PODACI O BDP-U PO STANOVNIKU OTKRILI BOLNU ISTINU

Hrvatska se razvija duplo brže od naše županije. Gdje smo zapeli?

U TEŠKOJ PROMETNOJ NESREĆI OZLIJEĐENE DVIJE OSOBE

FOTO/VIDEO: Mladi vozač kombija izazvao težak frontalni sudar Audija i Škode

DINO, MARIO I GORdan OTKRILI SU NAM DETALJE

VIDEO Na zgradi HEP-a sutra će osvanuti impresivan grafit

DOJAVA O POŽARU U TRGOVAČKOM CENTRU

UPRAVO Panika u Eurospinu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati