Otvorena dva nova vrtića u Prigorju: “Ovaj u Gornjem Fodrovcu mi je posebno drag…”

Na području općine Sveti Petar Orehovec otvorena su dva nova dječja vrtića – jedan u Gornjem Fodrovcu i vrtić Mali Petar u Svetom Petru Orehovcu. Uz županijsku delegaciju svečanostima su prisustvovali brojni uzvanici – državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, zamjenik državne tajnice Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Ante Babić, načelnik Općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak i brojni drugi načelnici i dužnosnici.

Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak je kazao:

-.Ovo je jedinstvena prigoda u Hrvatskoj da u jednoj općini otvaramo dva vrtića. Ministarstvo poljoprivrede uložilo je oko 7,5 milijuna kuna ovdje u Svetom Petru Orehovcu te je osiguralo sredstva za još 200 vrtića u RH. Kroz program ruralnog razvoja nastavljamo i dalje, a iduće godine nas očekuju nova sredstva za razvoj poljoprivrede, prehrambene industrije i za razvoj života na selu.

Okupljenima se u emotivnom govoru obratio i načelnik Franjo Poljak:

-Vrtić u Gornjem Fodrovcu mi je posebno drag jer je izgrađen na mjestu gdje sam se osam godina školovao i igrao. Ova zgrada će biti na ukras i ponos naselja, a investicija je bila veća od šest milijuna kuna i građena je u tri faze. U prvoj fazi sredstva smo dobili od Ministarstva za demografiju, u drugoj fazi smo koristili vlastita sredstva i u trećoj fazi smo dobili pomoć od Središnjeg državnog ureda za demografiju i Ministarstva regionalnog razvoja. Vrtić u Svetom Petru Orehovcu je investicija vrijedna 10,6 milijuna kuna, a 7,5 milijuna osigurano je kroz EU fondove i bez tih sredstava ne bi mogli izgraditi ovaj vrtić. Otvorili su se novi natječaji  i osigurat ćemo povrat još 1,5 milijuna kuna. Otvorenje ovih vrtića je velika radost za našu djecu i ovdje će se razvijati zajedništvo, a roditelji već sad pokazuju veliki interes i za vrtićke i jasličke skupine.

FOTO Kckž

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI