Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
MISLI NA ZDRAVLJE

Ovaj će vam prehrambeni proizvod pomoći da smanjite razinu kolesterola u krvi

Navodno svaka druga osoba u Hrvatskoj ima visoke razine lošeg kolesterola u krvi. Obično je to posljedica nezdrave prehrane, prekomjerne težine, nedovoljno tjelovježbe, pušenja i učestalo ispijanje alkoholnih pića. Međutim, zdravstveni stručnjaci uočili su da proizvodi od soje mogu pomoći u rješavanju ovog problema.

Jedan od razloga zašto su te biljne namirnice korisne za kolesterol su njihove niske razine zasićenih masti. Proizvodi od soje dobra su zamjena za hranu koja je bogata zasićenim masnoćama poput mesa, punomasnog vrhnja i mliječnih proizvoda te grickalica poput čipsa. Preporuča se konzumacija oko dvije do tri porcije sojinih proizvoda dnevno. Konzumacija sojinog brašna navodno ima još bolje rezultate. Znanstvenici su istaknuli da ta namirnica smanjuje visoku razinu kolesterola za nevjerojatnih 70 posto.

Osim što je učinkovito smanjuje kolesterol dobar je izbor i za osobe oboljele od šećerne bolesti. Ova je vrsta brašna lakše probavljiva u odnosu na brašno od nekih drugih mahunarki zato što sadrži manje škroba i više jednostavnih šećera koje tijelo može brzo iskoristiti. Brašno od soje se posebno preporučuje osobama koje iz određenih razloga moraju slijediti prehranu bogatu proteinima jer sadrži puno više esencijalnih aminokiselina nego brašna od drugih vrsta mahunarki.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

MAČKA ĐURĐA I PAS BEZ ŠAPE ĐURO ODLIČNO SE SLAŽU

VIDEO Božidar: “Mislim da je moja Đurđa dvospolac. Ima muški i ženski spolni organ”

SUMNJA U NEISPRAVNOST

Ovaj se lijek povlači iz svih ljekarni

VEĆ GODINAMA MUČI JU OSTEOPOROZA

VIDEO Marija: “Ne dam se makar me kosti bole, a čak sedam puta su me operirali”

Tvrdnje stručnjaka

Ovaj bi popularni prehrambeni proizvod u sebi mogao sadržavati kancerogenu tvar

OBAVIJEST ZA POTROŠAČE

Ovaj se kuhinjski pribor povlači iz prodaje. U njemu je otkrivena kancerogena tvar

NEMAR JE PRVA ISKRA

Hrvatske šume imaju obavijest za građane


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati