Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
MISLI NA ZDRAVLJE

Ovaj će vam prehrambeni proizvod pomoći da smanjite razinu kolesterola u krvi

Navodno svaka druga osoba u Hrvatskoj ima visoke razine lošeg kolesterola u krvi. Obično je to posljedica nezdrave prehrane, prekomjerne težine, nedovoljno tjelovježbe, pušenja i učestalo ispijanje alkoholnih pića. Međutim, zdravstveni stručnjaci uočili su da proizvodi od soje mogu pomoći u rješavanju ovog problema.

Jedan od razloga zašto su te biljne namirnice korisne za kolesterol su njihove niske razine zasićenih masti. Proizvodi od soje dobra su zamjena za hranu koja je bogata zasićenim masnoćama poput mesa, punomasnog vrhnja i mliječnih proizvoda te grickalica poput čipsa. Preporuča se konzumacija oko dvije do tri porcije sojinih proizvoda dnevno. Konzumacija sojinog brašna navodno ima još bolje rezultate. Znanstvenici su istaknuli da ta namirnica smanjuje visoku razinu kolesterola za nevjerojatnih 70 posto.

Osim što je učinkovito smanjuje kolesterol dobar je izbor i za osobe oboljele od šećerne bolesti. Ova je vrsta brašna lakše probavljiva u odnosu na brašno od nekih drugih mahunarki zato što sadrži manje škroba i više jednostavnih šećera koje tijelo može brzo iskoristiti. Brašno od soje se posebno preporučuje osobama koje iz određenih razloga moraju slijediti prehranu bogatu proteinima jer sadrži puno više esencijalnih aminokiselina nego brašna od drugih vrsta mahunarki.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OBAVIJEST POTROŠAČIMA

Trgovački lanac iz prodaje povlači prehrambeni proizvod zbog otkrivene opasne bakterije

FARMACEUTSKA TVRTKA PRIJAVILA HALMED-U

U tijeku je nestašica poznatih tableta za visoki krvni tlak

NEĆE GA BITI DO VELJAČE IDUĆE GODINE

Farmaceutska tvrtka prijavila nestašicu poznatog lijeka za snižavanje kolesterola

MISLI NA ZDRAVLJE

Visoke razine kolesterola u krvi mogle bi izazvati još jedan ozbiljan zdravstveni problem

POTPORE

Agencija za plaćanja ima važnu obavijest za poljoprivrednike

Obavijest potrošačima

U hrvatskom prehrambenom proizvodu otkrivena tvar štetna za zdravlje

Upišite pojam koji želite pretraživati