Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Klizalište će biti veće nego ikad

Ove nedjelje počinje Koprivnička bajka s 100.000 svjetiljki i koncertima poznatih izvođača

Predstavljena je ovogodišnja Koprivnička bajka koje počinje već ove nedjelje 3. prosinca, kad se otvara klizalište, najveće do sada, pali prva adventska svijeća, ali i cjelokupna blagdanska rasvjeta u gradu Koprivnici.

Tako je gradonačelnik Mišel Jakšić ukratko predstavio program i ustvrdio da ovakvu blagdansku manifestaciju nema nitko osim Koprivnice te da je program napravljen tako da privuče veći i širi krug ljudi, s različitima ukusima i interesima. Isto tako najavio je i nekoliko iznenađenja.

Što se tiče samog programa, kako smo kazali on počne sad u nedjelju, pa se nastavlja tjedan dana poslije s plesnim koncertom ansambla Linđo, 16. prosinca je koncert sastava Vatra acoustic, drugog dana u nedjelju je koncert Kvartret tuba XL. Glazbeni nastupi se nastavljaju s koncertima Puhačkog orkestra Grada Koprivnice 21. prosinca, dva dan kasnije nastupa Zorica Kondža. Na sam Božić koncert je Crvene jabuke, a 29. prosinca nastupa  Psihodomodo Pop, dan kasnije klapa Rišpet. Na staru godinu od 11.30 je dječji doček Nove godine, a navečer nastupaju Trgovi.

Nataša Tetec, direktorica koprivničkog Komunalca predstavila je program bajke u tehničkom smislu.  Komunalac kao partner Koprivničke bajke i ove godine je zadužen za blagdansko ukrašavanje grada, a zasjat će 100.000 lampica diljem grada.  

– Na Jelačićevom trgu najmlađe očekuje selo Djeda Mraza u raskošnom izdanju sa orašarima, saonicama, 3D božićnim kuglama sjedalicama i još mnogi drugih atraktivnih dekoracija te centralni bor visine 10 metara koji će biti okićen novim ukrasima. Na zrinskom trgu postavljeni su i novi led ukrasi na rasvjetnim stupovima, šetnica uz Gradski park dobit će zvjezdano nebo te dekorativne ambijentalne lampe, solarno stablo zasjat će u božićnom ruhu, a uz samo klizalište postavit će se i ukrasiti 25 malih božićnih drvca te će cijeli prostor klizališta biti ukrašen poput snježnog kraljevstva-  navela je Nataša Tetec te dodala da će nova fontana ispred Gradske vijećnice dobit će svoj photo point, 2D podni ukras u logu Grada Koprivnice uz bijela božićna drvca koji će zasigurno biti omiljeno mjesto za božićne foto trenutke.

Na staroj fontani upravo se postavlja adventski vijenac na kojem će se ovog vikenda upaliti prva svjećica. Gradski park kao i svake godine biti će ukrašen led lampicama na već poznatim mjestima , a aleja uzdisaja osim zvjezdanog neba dobit će i novo božićno ruho i to cijelom svojom dužinom.

Ukupno će biti ukrašeno osam kružnih tokova s piramidama led rasvjete. Na svakom kružnom toku je 200 metara lanca sa 2000 lampica. Na kružnim tokovima će tako ukupno biti postavljeno 1.600 metara lanca, odnosno 16.000 lampica. Postavljeni su i led ukrasi na rasvjetnim stupovima i to ukupno 160 komada, 80 zvijezda padalica i zvončića krasiti će ulice u užem centru grada. Velika božićna drvca koja su donacija  građana već tradicionalno će biti postavljena kod Doma mladih, Bazena Cerine i centra Pevec.  Ove godine provedena je i javna nabava za božićne dekoracije u iznosu od 100.000 eura s PDV -om tako da će novi trg zasjati u sasvim novom božićnom ruhu.

foto ARHIVA PL

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

DIREKTORICA SANJA GARAJ MILOŠ I DIZAJNER MARKO HRASTOVEC O NOVOM VIZUALNOM IDENTITETU PODRAVKE

VIDEO “Na logotipu smo u tajnosti radili više od godinu dana i veseli nas pozitivan odjek javnosti”

Obavijest za potrošače

U prehrambenom proizvodu pronašli biljku koja može biti štetna za zdravlje

konkretni planovi za unaprjeđenje visokog školstva u koprivnici

Šest milijuna eura za povezivanje inovacija, znanosti i gospodarstva

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Zapalio se Renault u centru Koprivnice

PROBLEM S KOJIM SE BORI GODINAMA

FOTO Davorka: “Bez maramice ne mogu ni do trgovine, a živim samo 10 minuta od centra”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati