Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
51. akcija solidarnost na djelu

Ovog četvrtka skupljamo sredstva za kupnju tenisica siromašnim učenicima

Koprivničanci će ovog četvrtka još jednom iskazati svoju solidarnost i izdvojiti novčana sredstva kojima će se kupiti tenisice učenicima slabijeg imovinskog stanja u 16 škola.

Kako su izvijestili iz Koprivničkog Crvenog križa, akcija Solidarnost na djelu 2023. će se održati u četvrtak, 12. listopada, a riječ je o zajedničkoj akciji svih društava Hrvatskog Crvenog križa.  Akcija Solidarnost na djelu je 51. po redu, a ove godine održat će se pod nazivom: «Ne dvoji! Za drugog izdvoji».

Odbor Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, kao i dosadašnjih godina, odlučio je da se sredstva prikupljena u akciji Solidarnost na djelu namijene za kupnju sportske obuće učenicima slabijeg imovinskog stanja s područja grada Koprivnice i 11 općina, čije područje pokriva GDCK Koprivnica.

Od prikupljenih sredstava podmirit će se osnovni troškovi akcije te uplatiti 5 posto u Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa.

Akcija će se na području Koprivnice održati u četvrtak od 15.30 – 19.00 sati. 

– Molimo sugrađane da otvore vrata svojih domova našim aktivistima, a to će biti učenici osnovnih i srednjih škola te naši volonteri. Svi oni će tijekom akcije imati vidljive oznake Crvenog križa. I ove godine prikupljaju se novčana sredstva, a za darovani novčani iznos građanima će se uručiti bonovi zahvalnosti u apoenu od 1 euro i ovjereni žigom GDCK Koprivnica – poručili su iz koprivničkog Crvenog križa.

Mjesna i općinska društva Crvenog križa akciju će provesti tijekom nadolazećih vikenda do kraja mjeseca.

Financijske donacije građani mogu uplatiti i na račun akcije Solidarnost na djelu 2023. HR9023860021552009223 ili skeniranjem bar koda s letka koji će biti objavljen na dan akcije.

Iz koprivničkog Crvenog križa obavještavaju da prikupljaju prehrambene namirnice i to u Kauflandu u Koprivnici od 9. do 15. listopada gdje je postavljena košara s natpisom „Vaš dar za pravu stvar”.

– Možete ostaviti brašno, ulje, rižu, šećer, sol, tjesteninu, riblje i mesne konzerve, juhe u vrećicama i marmelade te higijenske potrepštine za korisnike Socijalne samoposluge – napominju.

Podjsećamo, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica je u prošlogodišnjoj akciji Solidarnost na djelu 2022. ukupno prikupilo 87.078,14 kuna te je za taj novac kupljeno i podijeljeno 478 pari tenisica učenicima slabijeg imovinskog stanja iz 16 osnovnih i srednjih škola s područja Koprivnice i 11 okolnih općina.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Spriječili veću štetu

FOTO Kućanski aparat uzrokovao požar u kupaonici, intervenirali vatrogasci i policija

Ulaganjem se očekuje povećanje proizvodnje, prodaje, izvoza te stvaranje novih radnih mjesta u Križevcima

Uspješnim provođenjem projekta KROLID izgradio preko 700 m² nove radionice za izradu metalne galanterije

PZC-OVE EKIPE SPREMNE ZA ZIMSKE RADOSTI

VIDEO Stabilno na prometnicama, na kalničkom i bilogorskom terenu potreban dodatan oprez

Potpisan novi Kolektivni ugovor, primjenuje se od 1, siječnja iduće godine

Radnicima Komunalca rastu plaće

DJEČAK JE ZA TO VRIJEME U DVORIŠTU NA VISOKIM LJETNIM TEMPERATURAMA KOSIO TRAVU I IZGORIO

Majka otišla u izlazak i sina (4) dijabetičara dva dana ostavila samog kod kuće

neočekivano povećana potražnja

Velika farmaceutska tvrtka prijavila nestašicu popularnog protuupalnog lijeka

Upišite pojam koji želite pretraživati