Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Pala odluka: Ide se u izgradnju Piškornice!

Iz regionalnog centra za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske stigla je obavijest kako je donesena odluka o odabiru ponude za projektiranje i izgradnju RCGO Piškornica, a za izgradnju je izabrana zajednica ponuditelja KOSTAK komunalno in gradbeno podjetje d.d. iz Krškog u Sloveniji i KOSTAK-GRADITELJSTVO TEHNOLOGIJA SIROVINE d.o.o. iz Zagreba i to po cijeni od 88.910.270,74 eura bez PDV-a. Da podsjetimo ponudu je dala još i firma HELECTOR S.A., iz Grčke no po višoj cijeni, navodi se u priopćenju za medije.

Donošenju Odluke prethodili su sastanci Uprave i osnivača trgovačkog društva Piškornica s predstavnicima nadležnog Ministarstva i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, nakon čega je od Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja zaprimljen dopis ministra Davora Filipovića u kojem je potvrđeno da će se osigurati dodatna sredstava za sufinanciranje projekta u punom iznosu.

Zadržati će se i omjer sudjelovanja u troškovima projekta kao i do sada, dakle do 90% iznosa biti će financirano iz EU i nacionalnih izvora, a do 10% iz vlastitih sredstava društva Piškornica.

Kao što je i objavljeno ranije u tiskanom izadnju Podravskoga lista i na našem portalu, vodstvo RCGO-a Piškornica već je bilo vrlo blizu tome da odaberu najpovoljnijeg izvođača, ponudu slovenskog Kostaka na 670 milijuna kuna bez PDV-a. Unatoč činjenici da je za ovaj projekt osigurano tek 370 milijuna kuna….

FOTO: Arhiva PL


Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI