Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
kloštar podravski kreće u realizaciju vrijedne investicije

Pavlović: Gradit će se dom za starije i nemoćne za 120 korisnika

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Općina Kloštar Podravski kreće u realizaciju još jedne vrijedne investicije, izgradnje Doma za starije i nemoćne osobe. Nakon izrade projektne dokumentacije, ishođena je i građevinska dozvola, a općinska vlast sad je posvećena zatvaranju financijske konstrukcije. Dom će se graditi na zemljištu nasuprot crkve svetog Benedikta i Žalosne Gospe u Ulici Matije Gupca u Kloštru Podravskom.

– Odlučni smo u namjeri da se izgradi Dom za starije i nemoćne osobe s kapacitetom za 120 korisnika. Prva dva velika koraka prema realizaciji te investicije su učinjena i sad se možemo javiti na natječaj za potporu iz državnog proračuna – kaže Siniša Pavlović, načelnik Općine Kloštar Podravski. U slučaju da se ne osigura potpora iz državnog proračuna, dodaje on, projekt će svejedno ići u realizaciju jer postoji interes privatnog investitora koji je spreman uložiti u izgradnju Doma i preuzeti upravljačka prava.

– Na idućoj sjednici Općinskog vijeća razmatrat ćemo mogućnost dogovora s privatnim investitorom. To bi, što se samog upravljanja tiče, bila i bolja solucija, a Općina bi pružila podršku kroz sufinanciranje boravka mještana s našeg područja. Takav je model sve više prisutan u brojnim općinama, a kako je Dom za starije i nemoćne osobe nužan na našem području, mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da najkasnije za dvije godine tu ustanovu imamo u Kloštru Podravskom – ističe načelnik Pavlović. Do izgradnje Doma, kaže načelnik, starijim i nemoćnim osobama je na raspolaganju projekt Zaželi u sklopu kojeg ih svakodnevno obilaze gerontodomaćice.

– I kroz taj projekt, u sklopu kojeg je zaposleno 20 gerontodomaćica, pokazujemo da brinemo o starijim i nemoćnim mještanima – zaključio je načelnik.

FOTO Općina Kloštar Podravski

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

veselo je na travnjaku i okolo njega

FOTO Rečani slave 50 godina kluba, za iduću sezonu najavili pohod prema vrhu ljestvice

DERGEZ TRGOVINE ORGANIZIRALE DERGEZ OBITELJSKI DAN

FOTO/VIDEO Brojni posjetitelji na Karauli uživali u bogatim zabavnim sadržajima

DANI ZAHVALE I ZAJEDNIŠTVA

FOTO Druženjem pomogli potrebitim učenicima i studentima

KONFLIKT U PRIGORJU

Na susjedi slomio drveni kolac jer je pošpricala njegove jabuke. Mora joj platiti 7.000 eura odštete

IZ KRIŽEVACA OTIŠLI GLAVNI NAPADAČ I TRENER

Mladen otišao na Island, Radnik na klupu doveo jako ime s kojim će i dalje pucati visoko

VELIKA OPASNOST NA PUTU UZ RIJEKU

VIDEO Mještani upozoravaju: “Nekad fale centimetri da traktori završe u Dravi”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati