Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Pavlović: Škola će do početka nove školske godine imati i dizalo  

Općina Kloštar Podravskim novim investicijama nastavlja poboljšavati uvjete u školstvu. U tijeku su radovi ugradnje dizala u zgradi matične škole u Kloštru Podravskom, a ta investicija vrijedna je 230.000 kuna od čega je kroz potporu Ministarstva branitelja osigurano 180.000 kuna, dok će preostalih 50.000 biti izdvojeno iz općinskog proračuna.

-Našu školu pohađaju i djeca s invaliditetom pa kako bi im olakšali pristup učionicama odlučili smo ugraditi i dizalo. Za taj projekt dobili smo i potporu Ministarstva branitelja i škola će do početka nove školske godine imati i dizalo – kaže Siniša Pavlović, načelnik Općine Kloštar Podravski.

U matičnoj školi, dodaje on, u tijeku su i radovi uređenje učionica koje koriste niži razredi.

-Podovi u učionicama su bili u lošem stanju. Uz financijsku podršku Županije počelo je potrebno uređenje pa će te učionice biti obnovljene do povratka učenika u školu. U Područnoj školi u Kozarevcu također je u tijeku uređenje učionica čime ćemo i u tom naselju znatno poboljšati uvjete za nastavu. U idućoj godinu u planu je i obnova škole u Prugovcu. Odlično surađujemo sa Županijom i zajedničkim snagama vodimo brigu o poboljšanju standarda u školstvu – ističe Siniša Pavlović.

Pri kraju je i izgradnja sportske dvorane čije je otvorenje predviđeno na početku nove školske godine, a osigurana su i sredstva za uređenje popratnog parkirališta vrijednog 500.000 kuna. Tu investiciju s 240.000 kuna sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, 200.000 osigurala je Županija, a preostalih 60.000 Općina.

-Nova će dvorana uvelike podići uvjete školovanja i rada za učenike i nastavnike te omogućiti kvalitetniji standard života svih mještana – zaključio je Siniša Pavlović.     

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI