Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Pijani podravski policajac skrivio nesreću s tri ozlijeđene osobe – što sad s njim?

Tri su osobe prošle s ozljedama, s tim da se kod dvoje sudionika radi o teškim ozljedama, u prometnoj nesreći koja se dogodila zadnji dan listopada na izlasku iz mjesta Prkos prema Radeljevu Selu, mjestima nedaleko od Ludbrega oko 14.20 sati, doznali smo iz Policijske uprave koprivničko-križevačke. Tu nesreću skirivio je, kako doznajemo, policajac pod ozbiljnim utjecajem alkohola, i to domaći. 

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

–  Dana 31. listopada oko 14.20 sati na cesti Radeljevo Selo – Prkos 50-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,33 promila upravljao je osobnim automobilom VW varaždinske registarske oznake. Dolaskom do raskrižja oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu citroen koprivničke registarske oznake kojim je upravljao 71-godišnji vozač te je došlo do sudara dvaju automobila. U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobio je 50-godišnji vozač i 68-godišnja putnica u osobnom automobilu citroen, a 71-godišnji vozač lakše je ozlijeđen. Policijski službenici nastavljanju kriminalističko istraživanje – priopćili su još u utorak  iz PU koprivničko-krieževačke.

Nesreću je skrivio 50-godišnjak s ludbreškog područja, koji je, kako doznajemo, aktivan policijski službenik. Kako smo čuli, putnici su slomljena rebra i zadržana je u bolnici na liječenju. Kakve ozljede ima muškarac koji je skrivio nesreću nismo mogli doznati, ali, kako je priopćeno, i one su okvalificirane kao teške.

Kako se radi o vrlo ozbiljnoj prometnoj nesreći čije su posljedice ugrozile zdravlje pa i živote sudionika nesreće, postavlja se pitanje mora li i hoće li policajac koji je skrivio nesreću disciplinski odgovarati, jer priroda njegova posla ne dozvoljava ovakve incidente. Naravno da svatko može u trenutku nepažnje ili iz nekog drugog objektivnog razloga, pa možda i ne svojom subjektivnom krivnjom, izazvati prometnu nesreću. No, ključan trenutak u ovom događaju je činjenica da je policajac u trenutku izazivanja nesreće bio ozbiljno alkoholiziran te da u tom stanju svjesno sjeo za volan.

Upravo stoga pitali smo u PU varaždinsku hoće li protiv ovog policajca biti pokrenut disciplinski postupak.  

– Obavještavamo vas da će po zaprimanju obavijesti i dokumentacije o prometnoj nesreći od teritorijalno nadležne Policijske uprave, Policijska uprava varaždinska razmotriti postojanje disciplinske odgovornosti od strane spomenutog zaposlenika, sukladno odredbama Zakona o policiji – naveo je Predrag Benčić, načelnik PU varaždinske u odgovoru na naš upit.

FOTO Ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Gori obiteljska kuća, vatrogasci i policija na mjestu događaja

UMALO NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA KOD ĐURĐEVCA

Umirovljenik se teško zarezao motornom pilom po vratu. U štaglju ga pronašla prestravljena supruga

NAJBOLJI IGRAČ SLAVENA O BUDUĆNOSTI

Mioč: “Pregovaramo, sve će se znati uskoro”

Obavijest potrošačima

Popularni prehrambeni proizvod povlači se s tržišta. Moguća je prisutnost plastike

VEĆ MJESEC DANA NE OBILAZI TEREN

Zapošljava se vozač Bibliobusa koji će kroz mjesec dana voziti i potpuno novo vozilo

GRADONAČELNIK JAKŠIĆ POTVRDIO NA RKC-U

Doznajemo kolika će uskrsnica biti isplaćena umirovljenicima

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati