Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ĐURĐEVAČKI VIJEĆNICI ODLUČILI

Plaće djelatnicima gradske uprave idu gore, onima s visokom stručnom spremom i za 20 posto

Đurđevački gradski vijećnici donijeli su odluke o izmjenama koeficijenata za plaće djelatnicima gradske uprave te gradskih ustanova i tvrtki. Tom odlukom svim djelatnicima će plaće raste, a najviše su profitirali oni s visokom stručnom spremom jer će njima plaća rasti za 20 posto. Onima s višom stručnom spremom plaća raste za 15, onima sa srednjom školom deset, a onima s osnovnom za pet posto. Financijski gledano djelatnicima s visokom stručnom spremom, u koje prvenstveno spadaju pročelnici, ravnatelji i voditelji raznih odjela, plaće će, koje su se dosad kretale izmeću 1200 i 1300 eura, biti veće za 200 do 270 eura, što ovisi o godinama radnog staža i poreznim olakšicama. Djelatnicima s višom stručnom spremom plaća će biti veća u prosjeku za oko 150 eura, onima sa srednjom školom oko 100, a onima s osnovnom školom, a to su prvenstveno radnici gradskih komunalnih tvrtki, za oko 50 eura.

– Dosad smo imali nesrazmjer i djelatnici s visokom stručnom spremom su imali znatno manje plaće nego primjerice trenutno učitelji u školi. Njihova primanja su bila znatno manja u odnosu na ona koja bi mogli dobiti u privatnom sektoru i odlučili smo se na povećanje koeficijenata. Zahvaljujem svim djelatnicima na strpljenju i eto sad su i oni dočekali povišicu – istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Vijećnici su na sjednici saznali i uvjete pod kojima će slika Rogati konj Ivana Generalića biti iznajmljena gradskom Muzeju. Tako će vlasniku slike, Goranu Generaliću mjesečna naknada za „rentanje” iznositi 100 eura, a jedno od remek djela naivne umjetnosti će biti izloženo u pred prostoru stalne postave donacije Ivana Lackovića Croate u Galeriji Stari grad.

– Ugovor će biti potpisan na godinu dana i produživat će se sve dok će vlasnik htjeti iznajmljivati sliku. Mislim da ćemo mi imati puno više koristi od toga što će slika biti u našem Muzeju i po prihodovnoj strani – naglasio je Željko Lacković, predsjednik Gradskog vijeća.

FOTO Dinko Borozan

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SVAKI DAN PROVODI RADNO

VIDEO Marica (91) prkosi svojim godinama: “Na životu me drži moja motika”

veselo je na travnjaku i okolo njega

FOTO Rečani slave 50 godina kluba, za iduću sezonu najavili pohod prema vrhu ljestvice

DERGEZ TRGOVINE ORGANIZIRALE DERGEZ OBITELJSKI DAN

FOTO/VIDEO Brojni posjetitelji na Karauli uživali u bogatim zabavnim sadržajima

DANI ZAHVALE I ZAJEDNIŠTVA

FOTO Druženjem pomogli potrebitim učenicima i studentima

KONFLIKT U PRIGORJU

Na susjedi slomio drveni kolac jer je pošpricala njegove jabuke. Mora joj platiti 7.000 eura odštete

IZ KRIŽEVACA OTIŠLI GLAVNI NAPADAČ I TRENER

Mladen otišao na Island, Radnik na klupu doveo jako ime s kojim će i dalje pucati visoko


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati