Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
TRAŽI SE KUPAC ZA PREVRIJEDNE KOMPANIJE

Počelo je: Fortenova oglasila prodaju poljoprivrednog biznisa, Podravka zainteresirana

Započeo je proces koji bi mogao u potpunosti promijeniti poslovanje koprivničkog prehrambenog diva. Naime Fortenova grupa je, kako su objavili toj kompaniji danas započela proces ispitivanja interesa za potencijalnu prodaju poslovnog područja poljoprivreda. Rezultat ovog procesa trebao bi biti neobvezujuće ponude mogućih kupaca. U prehrambeni sektor Fortenove spadaju tvrtke PIK Vinkovci, Vupik i Belje. Proces je krenuo, navode iz tvrtke, slanjem informativnog materijala na adrese više moguće zainteresiranih kupaca.

U Podravki, točnije predsjednica uprave Martina Dalić, u nekoliko navrata je rekla da će Podravka razmotriti kupnju pojedinih kompanija u sklopu Fortenove grupe, kad one budu na prodaju.

Najviše se govori o kompaniji Belje, ali i o Vupiku. Realizira li se ovo, za Podravku bi to imalo značenje istog reda kao otkriće Vegete. Koprivnička bi kompanija samo s preuzimanjem Belja dobila tvrtku s oko 240 milijuna eura prihoda, no ono što je još važnije i kompaniju koja kontrolira veliki dio svinjogojstva u Hrvatskoj, kao i jake kapacitete farma za tov goveda. Još važnija je činjenica da Belje obrađuje 20.000 hektara oranica u Slavoniji i Baranji, najplodnije zemlje u Hrvatskoj. Kupi li Podravka doista i Vupik, koji također posjeduje velike farme svinja i goveda te obrađuju 7200 hektara zemljišta, Podravka bi sa svojim sadašnjim kapacitetima opet postala strateški važna kompanija. To bi značilo i potpuni obrat u poslovanju koprivničke kompanije, koji je prema nekim analitičarima i prijeko potreban.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

PRIPREMA SE NATJEČAJ ZA OBNOVU ULICE KOJA KOLODVOR SPAJA S CENTROM GRADA

Dvosmjerna Starčevićeva s rotorom u dvije faze, novo ruho dobit će i Ivanjska

OLUJNO NEVRIJEME NAPRAVILO VELIKU ŠTETU

Župan donio Odluku o proglašenju prirodne nepogode tuča na području tri općine

radovi u tijeku

Novom stazom spojit će se Đurđevac i Čepelovac


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati