Počeo festival “Iz bakine škrinje”, danas nastup u Legradu

Iz Županije navode kako se u Koprivnici i Legradu od četvrtka 14. srpnja do ponedjeljka 18. srpnja održava 15. međunarodni festival folklora “Iz bakine škrinje” koji tradicionalno ugošćuje folklorne ansamble iz nekoliko europskih zemalja, a za posjetitelje je pripremljen bogat i sadržajan program.

Organizatori su Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije I Folklorni ansambl Koprivnica, a suorganizator je Kulturno-umjetničko društvo “Zrin” Legrad. Koprivničko-križevačka županija pokrovitelj je od samog početka, a Festival podržavaju i Savez Alpe Jadran, Grad Koprivnica, Općina Legrad, HDS – ZAMP, TZ Koprivničko-križevačke županije i Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica.

-Festival je mjesto susreta različitih kultura te razvijanja prijateljstva i poštovanja među naroda, a ove će godine, uz grupe iz Hrvatske (FA Koprivnica, KUD Orljava iz Pleternice, KUD “Donji Vidovec”, KUD Stubica, KUD “Preporod” iz Dugog Sela, HKUD “Valpovo 1905” i FD Umag), gostovati i Folklorna skupina KUD-a „Cirkulane“ iz Slovenije, Folklorna grupa „Stalnost“ Čajta iz Austrije te Folklorni umjetnički ansambl Ukrajine „Plesni ansambl radist“ – doznajemo u Županiji.

Prva festivalska večer održava se danas, 15. srpnja u EKC Elim u Legradu u 19,30 sati, s time da u 19 sati počinje svečani mimohod, a druga festivalska večer na rasporedu je sutra, 16. srpnja u Gradskom parku u Koprivnici s početkom u 20 sati. Također, u nedjelju 17. srpnja održat će se plesna radionica u koprivničkom Gradskom parku u 19 sati.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI