Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Počinje gradnja nove Podravkine tvornice vrijedne čak 100 milijuna kuna!

Iako početak gradnje nove tvornice tjestenine Podravke na Danici službeno kreće u subotu, kad stigne građevinska dozvola, upravo je održano predstavljanje tog projekta.

-Investicija je oko 100 milijuna kuna, a 55 na tehnološku opremu, te ostatak na građevinske radove. Tehnologija je naručena i očekujemo prve isporuke na proljeće. Cilj je bio početi svu tjesteninu proizvoditi u Koprivnici. Druga namjera je proizvoditi i retail tjesteninu koja se proizvodi u Sloveniji. U ljeto očekujemo prvu proizvodnju – rekao je Branimir Perković, direktor Podravkinog sektora proizvodnje i dodao da predviđa novih 20 radnih mjesta.

Bit će tu 4400 kvadrata nove površine, a u prizemnom dijelu su dvije linije za proizvodnju. Kapaciteti će biti oko 13 tona tjestenine u smjeni, godišnje oko 10.000 tona. Na prvom katu bit će pakiranje, kompletno automatiziran sustav. Dolje smo predvidjeli i prostor za dodatno širenje proizvodnje juha.

Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke je rekla:

-Nova tvornica predviđa i uspostavljanje kontrole proizvodnje naše sirovine. Ove godine su pokazale da potrošnja juha raste i da je to kategorija u kojoj postoji perspektiva. Meni je iznimno drago da smo ovo pokrenuli – kazala je Martina Dalić i dodala kako je ovo samo dio politike kompanije “potrošnje” zarade, a to su investicije u nove pogone i širenje kapaciteta.

Konkretno, cilje je da Slovenija, tj. Žito bude centar pekarskog sektora Grupe Podravka, a ostale proizvodnje restrukturiranjem približe sjedištu Podravke. Proizvodnja tjestenine neće nestati nego će postati veća i modernija. Podravki nije cilj postati dominantan igrač u tom segmentu, nego zadržati poziciju te imati stabilnu i kontroliranu proizvodnju.

Navela je kako je ovo jedna od većih najavljenih investicija, uz to i linija na Kalniku vrijedna 40 milijuna kuna, kao i modernizacija tvornice koktela 30 milijuna kuna, no tu ne misle, kaže – stati.

-S predstavnicima sindikata jesmo otvorili pregovore oko novog kolektivnog ugovora i mislim da postoji s obje strane razumijevanje da se oni što prije privedu kraju. Oni nisu jednostavni, na stolu su različite teme, no vjerujem da i oko povećanja plaća možemo te razgovore privesti kraju. Ne na korist pregovarača nego u korist radnika Podravke – pojasnila je ukratko Dalić temu o kojoj je u ponedjeljak pisao Podravski list.

FOTO Matija Dolenec

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI