Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Podravci na udaru lopova: Predstavila se kao djelatnica Ministarstva, a onda su krenuli…

Četvero od petero članova podravske kriminalne bande nepravomoćno je proglašeno krivima zbog krađa u jednom mjestu kod Đurđevca. Postupak protiv jedne od njih izdvojen je u poseban slučaj i ona je već ranije proglašena krivom. Oni su se, utvrdio je sud, prethodno udružili kako bi varali naivne mještane i krali im novac.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Negdje između 1. rujna i 3. rujna 2013. u Budančevici su u obiteljskoj kući jednog mještanina ukrali 12.600 kuna. Prvooptužena se ukućanima predstavila kao djelatnica Ministarstva koja obavlja popis prostorija i s njima razgovarala, te im na taj način zaokupila pažnju – navodi se u presudi.

Na to ju je navelo troje suučesnika, od kojih je njih dvoje iskoristilo nepažnju vlasnika. Ušli su u kuću te iz ladice u sobi uzeli i zadržali novčani iznos od ukupno 12.600 kuna. Novac su kasnije međusobno podijelili. Druga krađa dogodila se u susjednoj Suhoj Kataleni u veljači 2014. Prema dogovoru, te s podijeljenim zadacima, navodi sud, trećeokrivljena i petookrivljeni bili su u autu ispred obiteljske kuće vlasnice i pazili da netko ne bi naišao.

– Za to vrijeme prvookrivljena je prema uputama opet se predstavila kao djelatnica Ministarstva koja obavlja popis prostorija i na taj način im zaokupila njihovu pažnju. Ostali su kriminalci to iskoristili te iz ladice u hodniku kuće iz dviju kartonskih kutija uzeli i zadržali za sebe 45.000 kuna.

Drugookrivljeni Samir iza sebe ima mnogo postupaka, uvjetnih i zatvorskih osuda zbog krađa, teških krađa, krivotvorenja isprava i ostalih kaznenih djela. On je dobio 14 mjeseci zatvora. Trećeokrivljena Mirela koja nije osuđivana dobila je osam mjeseci zatvora koji je zamijenjen radom za opće dobro. Četvrtookrivljena Desanka, koja ima više pravomoćnih presuda za krađe, osuđena je sada na godinu dana zatvora, no uvjetno na pet godina u kojem vremenu ne smije napraviti novo kazneno djelo. Petookrivljeni Elvis dobio je osam mjeseci, godinu dana uvjetnog zatvora. On također nije ranije osuđivan.

Samiru se, dodajmo, sudilo u odsutnosti pa se nije mogao ni braniti. Desanka je pak na sudu kazala kako je kriva za kaznena djela i izrazila je žaljenje.

– Jesam, kriv sam, stvarno mi je žao zbog toga – kazao je i petookrivljeni Elvis.

Najviše je pričljiva bila Mirela, koja je rekla kako je sve u optužnici točno. – Novac je uzeo Samir, moj bivši suprug s kojim ne živim već dugo. Živjela sam s njim pa smo se razveli. Ne znam gdje se on sada nalazi. Žao mi je zbog mojih nedjela – poručila je na sudu Mirela.

FOTO Ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

PODRAVSKI NA PRIPREMAMA S KOPRIVNIČKIM PRVOLIGAŠEM

FOTO U ‘austrijskom raju’ sa slavenašima i Betis iz Seville, ovdje su bili Leipzig, Basel, čak i Liverpool

teška prometna na podravskoj magistrali

FOTO/VIDEO Sudarili se Mercedes i moped, vozača hitna prevezla u bolnicu

Tragedija u prekodravlju

UPRAVO U požaru kuće poginuo muškarac, policija obavlja očevid


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati