Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Podravka Marija postala članica jednog od najstarijih redova u cijeloj Crkvi

Monaško posvećenje sestre Marije Pavline Žufika, benediktinke samostana sv. Marije u Zadru, održalo se ovo nedjelje u crkvi sv. Marije u Zadru za vrijeme misnog slavlja. Tada je  Marija Pavlina položila svoje vječne zavjete Trojedinom Bogu.

S. Marija Pavlina rođena je 8. svibnja 1989. godine, od roditelja Drage i Slavice kao drugo od četvero djece. Dolazi iz Repaša, mjesta u općini Molve, koje pripada župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Molvama. Spomenimo da je to Marijino svetište dio Puta sv. Jakova – Camino Podravina.

FOTO: Cropix

Sestra Marija Pavlina krštena je u župi Uznesenja BDM 15. srpnja 1989., gdje je primila prvu pričest te svetu potvrdu. U zajednicu benediktinki sv. Marije u Zadru s. Marija Pavlina ušla je u novicijat 31. svibnja 2017., a 9. lipnja 2018. položila je privremene trogodišnje zavjete.

Nakon isteka trogodišnjih zavjeta M. Pavlina zamolila je za produljenje privremenih zavjeta na još jednu godinu. Marija Pavlina položila je svoje vječne zavjete u zajednici zadarskih koludrica Sv. Marije koje su najstarija redovnička zajednica u Hrvatskoj i druga najstarija ženska benediktinska redovnička zajednica u svijetu.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OBAVIJEST POTROŠAČIMA

U popularnom prehrambenom proizvodu otkrivena tvar štetna za zdravlje

Povećanje primanja i datum isplate

HZMO ima važnu obavijest za sve umirovljenike

SALMONELA

U hrani za pse otkrivena opasna bakterija

PRIJEVARA U TIJEKU

HZZO objavio važno upozorenje za umirovljenike!

Upravo objavio HALMED

Iz prodaje se povlači poznati lijek. Sumnja se u njegovu neispravnost

JESTE LI ZNALI?

Ovo je najzdravija krvna grupa

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati