Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
NASTAVAK PROCESA PRODAJE VAŽNIH POLJOPRIVREDNIH KOMPANIJA

Podravka među tri favorita za preuzimanje poljoprivrednog sektora Fortenove

Nakon što je primila niz neobvezujućih ponuda za preuzimanje poslovnog područja poljoprivrede i obavila dodatne razgovore s ponuđačima, Fortenova grupa je pozivom određenom broju odabranih ponuđača na nastavak sudjelovanja u procesu obavljanjem dubinskog snimanja poslovanja, odlučila nastaviti sa sljedećom fazom postupka potencijalne prodaje. No kako doznaje Jutarnji list, radi se o tri tvrtke a jedno od njih je i Podravka, drugi je hrvatski konzorcij dva velika slavonska proizvođača Žito i Osatina Grupe te mađarska Mészáros Grupa u vlasništvu tajkuna Lőrinca Mészárosa

Proces ispitivanja,  interesa započeo je slanjem informativnog materijala na adrese potencijalno zainteresiranih kupaca, a test tržišta je kroz neobvezujuće ponude pokazao postojanje velikog interesa za preuzimanje kompanija iz poslovnog područja poljoprivreda Fortenova grupe.

Riječ je, kako su izvijestili u Fortenovi  o poljoprivrednom poslovanju koje je značajno u ukupnoj poljoprivrednoj proizvodnji u Hrvatskoj i u koje je Fortenova grupa proteklih godina znatno ulagala, čime je podigla i njegovu ukupnu vrijednost.

Kada je riječ o postupku odabira strateškog partnera, on će, kao i u slučaju prodaje poslovnog područja zamrznuta hrana, biti usmjeren na one koji će, osim plaćanja fer cijene, dati maksimalan doprinos daljnjem razvoju i očuvanju zaposlenosti i  tradicije poljoprivredne proizvodnje.

– Zadovoljni smo što ćemo u postupak dubinskog snimanja ući s nekoliko iznimno snažnih potencijalnih partnera. Iako sada ulazimo u fazu dubinskog snimanja, dovršetak procesa i dalje ovisi o pronalaženju strateškog partnera koji će prepoznati punu vrijednost i potencijal ove djelatnosti i njezinih ljudi-  rekao je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe.

Koprivnička bi kompanija samo s preuzimanjem Belja, a govori se o Vupiku, PIK  Vinkovci i Vika,   dobila tvrtku s oko 240 milijuna eura prihoda, no ono što je još važnije i kompaniju koja kontrolira veliki dio svinjogojstva u Hrvatskoj, kao i jake kapacitete farma za tov goveda. Još važnija je činjenica da Belje obrađuje 20.000 hektara oranica u Slavoniji i Baranji, najplodnije zemlje u Hrvatskoj. Kupi li Podravka doista i Vupik, koji također posjeduje velike farme svinja i goveda te obrađuju 7200 hektara zemljišta, Podravka bi sa svojim sadašnjim kapacitetima opet postala strateški važna kompanija.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

JEZIV SLUČAJ NASILJA U OBITELJI

Nezaposleni nasilnik (23) iz okolice Križevaca vukao baku za uši jer mu ne da novac

investicija vrijedna 67 tisuća eura

FOTO Kozarevac dobiva novi kružni tok u središtu naselja

UMIROVLJENI BRANITELJ NAJVEĆI JE PROIZVOĐAČ TREŠANJA U KRIŽEVAČKOM KRAJU

VIDEO Dragutin ima čak tisuću stabala trešanja. Mraz mu je ove godine uništio dvije trećine prinosa

ISPRAVLJENA NELOGLIČNOST ZA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Stjepan: “Zahvaljujući Podravskom, izmijestili su znakove s nogostupa”

OPĆINA FERDINANDOVAC PROSLAVILA DAN OPĆINE

FOTO/VIDEO Maletić: Više od 30 mladih obitelji zadržali smo u Ferdinandovcu, a otvorili smo i novu odgojnu skupinu u vrtiću

LOŠE PROLJETNE IGRE ZNAČAJNO UTJECALE NA PREMIJE OD TV PRAVA

Slaven u drugom dijelu sezone ostao bez gotovo 200 tisuća eura


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati