Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Podravka osigurala podmirivanje troškova skrbi o terapijskoj kobili 

Udruga za terapijsko jahanje Osmijeh iz Peteranca primila je vrijednu donaciju Podravke od 20.000 kuna kojom će se pokriti osnovni godišnji troškovi za skrb o Camilli, terapijskoj kobili Udruge. Osnovne troškove čine smještaj i hrana, veterinarske i potkivačke usluge te dodaci prehrani, njega konja i osnovna oprema. Konji terapeuti neizostavan su “alat” u provedbi projekata i aktivnosti terapijskog jahanja. Kako bi konj mogao sudjelovati u provedbi terapijskog jahanja, mora biti dobre konstitucije i kondicije, odnosno što bolje tjelesne građe. S druge strane, od neizmjerne važnosti je njegov karakter pa mora biti iznimno mirne i stabilne naravi, strpljiv i neosjetljiv na vanjske podražaje. Najčešće se u terapijskom jahanju koriste stariji konji koji su prošli kroz sport i školu jahanja te su dobro prilagođeni na različite vanjske podražaje.

Sve ove odlike upravo ima kobila Camilla koja je u Udrugu stigla prije šest godina i nezamjenjivi je član tima za provedbu terapijskog jahanja. Dobre je konstitucije i kondicije, izuzetno je blagog i dobrog karaktera te puna razumijevanja i strpljenja za svoje jahače. Ima 24 godine, što je visoka životna dob za svijet konja općenito, no i ne za pasminu haflinger kojoj pripada. Uz Camillu, Udruga posjeduje još dva konja terapeuta, Dorinu i Muzu, također sličnih karakteristika – navode u Udruzi Osmijeh.  

Podravka od samih početaka prati rad udruge Osmijeh i pomaže joj u radu, podrškom u projektima te konkretnim donacijama. Upravo je kobila Camilla kupljena od strane Podravkine udruge volontera PULS i donacija Podravkaša prikupljenih u akciji Od srca za Osmijeh.

-U skladu s društveno odgovornim poslovanjem, Podravka će se i dalje uključivati i pomagati one najpotrebitije i najranjivije u društvu, pružajući tako podršku potrebnim projektima koji jačaju zajednicu u kojoj djeluje, ali i pokazujući pozitivan primjer ostalima – poručili su iz Podravke prilikom donacije sredstava za potrebe uzdržavanja kobile Camille.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VELIKI JUBILEJ

FOTO Ivan Tambolaš proslavio svećenički zlatni pir: Bog nas voli onakve kakvi jesmo

OLUJNO NEVRIJEME POHARALO PLAVIŠINAC I SRDINAC

FOTO Tuča uništila voćnjake, vinograde i vrtove, štete i na kućama i autima

Obavijest trgovačkog lanca

Plodine: “Ako ste kupili ovaj prehrambeni proizvod nemojte ga konzumirati”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati