Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Podravka otvorila vrata građanima, Dalić poručila: Ovo što „čuvamo“ nema nitko!

Vodstvo Podravke odlučilo je u studenom i prosincu, svake subote otvoriti svoja vrata zgrade u Starčevićevoj široj javnosti. Prošlu subotu Podravkinu je upravnu zgradu mogao posjetiti i pogledati ju u novom ruhu svaki građanin. Među prvim „gostima“ bili su koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, ali i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

-Otvorili smo svoja vrata, omogućivši svima posjet prizemlju poslovnog sjedišta kompanije koje krase brojna umjetnička djela poznatih podravskih i hrvatskih autora. Na taj način dodatno se obilježava 75 godina poslovanja kompanije sa srcem – rekli su iz Kompanije.

Ministrica je bila, kako kaže oduševljena vrijednošću zbirke.

– Vezana je uz ovaj kraj i povijest naivne umjetnosti, koja je jedan od najprepoznatljivijih umjetničkih brendova Hrvatske u svijetu. Kada dođemo na ovakvo mjesto i vidimo da postoje svijest i potreba za ulaganjem u ovakva monumentalna djela, onda još više spoznamo kolika je vrijednost onoga što se čuva – rekla je ministrica Obuljen Koržinek.

Dodajmo kako su u društvu predsjednice Uprave Podravke Martine Dalić, ministrica i gradonačelnik razgledali vrijedne umjetnine.

-Podravka je kompanija koja je uvijek cijenila svoju tradiciju i sve ljude čiji je neupitan trud utkan u ovih 75 godina poslovanja i drago nam je što neke od naših vrijednosti možemo podijeliti i s drugima. Jedan od prioriteta tijekom obnove našeg sjedišta svakako je bilo i očuvanje naših umjetnina koje predstavljaju iznimnu vrijednost kakvu danas nema nitko osim Podravke – rekla je predsjednica Uprave Martina Dalić.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI