Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Molve ponovno u samom vrhu Hrvatske

Podravska općina će za svako novorođenče izdvajati po tri tisuće eura

Općina Molve godinama je bila vodeća u Hrvatskoj po izdvajanju subvencija za novorođenčad. Sve do prije nekoliko godina ova je podravska općina za svako novorođenče izdvajala po 20 tisuća kuna da bi posljednjih nekoliko godina to iznosilo tisuću eura. No, načelnik općine Molve Zdravko Ivančan ističe da se ova subvencija od ove godine ponovno povećava i iznosit će čak 3000 eura po novorođenčetu.

– Do sada je subvencija bila tisuću eura, no odlučili smo to od ove godine podići na tri tisuće eura. Isplata će se obavljati kroz razdoblje od tri godine i to na način da će roditelji novorođenčeta koji imaju prebivalište na području općine Molve i tu žive u tom razdoblju primiti po tisuću eura. Ranija mjera, kada smo po novorođenčetu isplaćivali po 20 tisuća kuna, pokazala se kao najbolja demografska mjera. Vrtić je prepun, a svi razredi osnovne škole su popunjeni tako da smo ovu subvenciju odlučili vratiti na 3000 eura – otkrio je Ivančan, a povisivanjem ove mjere općina Molve došla je na sam vrh po izdvajanjima po tom pitanju u ovom dijelu Hrvatske.

Ipak, kako je ranije ove godine pisao portal Gradonačelnik.hr, apsolutni rekorder po izdvajanjima za novorođenčad je općina Sali na Dugom Otoku. Ondje se za svako novorođeno dijete u 2023. godini izdvajalo čak 7.963 eura ili 60 tisuća kuna po staroj valuti. Sljedeći na listi u prošloj godini bili su grad općina Čeminac s 1.991 eurom naknade za svako rođeno dijete te grad Otočac s 1.990 eura. No, povećanjem naknade, općina Molve uspinje se na drugo mjesto u cijeloj Hrvatskoj po izdvajanjima za novorođenčad. U prošloj je godini općina Molve iz Programa za mlade izdvojila gotovo 68 tisuća eura.

Taj je novac raspodijeljen za sufinanciranje adaptacija nekretnina mladih obitelji, na povrat poreza na nekretnine u stopostotnom iznosu, na sufinanciranje komunalnih priključaka te na sufinanciranje kreditnih kamata za stjecanje nekretnine. Za sve učenike srednje škole i studente s područja općine osigurana su sredstva pomoći koja im se svake godine dodjeljuju u obliku bespovratnih sredstava, a u 2023. godini svaki učenik ostvario je 530, a svaki student bespovratnu pomoć u iznosu 930 eura.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

NESRETNI DOGAĐAJ U GLOGOVCU

Tragedija u Podravini: Žena pala s bicikla i preminula

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Štagalj i štala izgorjeli do temelja. Očevid u tijeku

VREMENSKA PROGNOZA

DHMZ izdao posebno upozorenje: “Nakon ljeta u proljeću, sutra stiže pravi obrat…”

totalna dominacija

“Kanta” se vraća kući! Podravka mjesec dana prije kraja sezone potvrdila naslov prvakinja

dječji doplatak

HZMO upravo objavio dobru vijest za više od 80 tisuća građana

završio radni posjet predsjednika Milanovića Podravini

“Plaće u Podravki su visoke i zbog Belupa koji je imao veliki rast prihoda u Rusiji”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati