Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Podravski donosi detalje zločina u Reki: “Franjo je već pretil da ih bude sve digel u zrak!”

Krvavi obiteljski sukob u kojemu je Franjo Toth (72) nastrijelio sina Božidara (41) dogodio se u poslijepodnevnim satima prošle subote u Starogradskoj ulici u koprivničkom prigradskom naselju Reka.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Kako su izvijestili iz policije nakon završenog očevida ne otkrivajući identitet sudionika sukoba, otac i sin su se oko 15 sati najprije verbalno sukobili, a taj je okršaj eskalirao u nasilje i žestoku tučnjavu tijekom koje je otac na sina ‘potegnuo’ pušku kako bi ga ubio. Tijekom sukoba 71-godišnja supruga Franje Totha i Božidarova majka pokušala ih je rastaviti i spriječiti daljnje nasilje, no Franjo je i njoj zaprijetio da će je ubiti i pritom je odgurnuo te lakše ozlijedio.

Franjo Toth

Franjo je u sina, kako su utvrdili policajci tijekom očevida, ispalio dva hica iz malokalibarske puške. Jedan mu je hitac prostrijelio vrat i pritom ga izuzetno teško ozlijedio. Nakon što je na mjesto događaja pozvana hitna pomoć, u bolnicu je uz upucanog Božidara prevezen i sam Franjo zato što je tijekom tjelesnog obračuna s ocem i sam ozlijeđen.

No, kako smo neslužbeno doznali, u okršaju je Božidar prošao znatno gore, što je i razumljivo jer je upucan. Kako mu je tijekom sukoba ozlijeđeno i oko, priprema se njegov transport u Zagreb jer su ozljede oka preteške i ne mogu se sanirati u koprivničkoj Općoj bolnici.

Što se ovog dijela kriminalističkog istraživanja tiče, ono je završeno i Franjo Toth je kazneno prijavljen zbog pokušaja ubojstva sina te prijetnje i nanošenja tjelesne ozljede supruzi kao bliskoj osobi.

Policija još uvijek provodi kriminalističko istraživanje zbog oružja. Jedino je sigurno kako je pokušaj ubojstva počinjen nezakonitim oružjem. Čija je puška kojom je otac Franjo upucao sina Božidara, policija trenutno utvrđuje. Posebno je zastrašujuća činjenica kako su tijekom pretrage doma policajci pronašli još dvije puške.

Ozlijeđena supruga

Otac, sin i majka, kako su nam rekli susjedi, živjeli su na istoj adresi u Starogradskoj ulici. Iako taj dio administrativno pripada pod Reku, znatno je bliže Starigradu tako da su Tothovi bolje poznati u Starigradu nego u Reki. Premda policijska evidencija ne pamti intervencije u tom domu, susjedi su nam rekli kako je Franjo prije znao sukobljavati se sa sinom te da ovo nije prvi put, no kako nikada nije bilo ovako ozbiljno.

– Sećam se da sam čul da se prije pretil da ga bu ubil iz pištolja ili da ih bu sve dignul plinskom bocom f zrak. No, to se ne nemre meriti s ovim kaj je Francek sada napravil Boži – rekao nam je jedan mještanin Starigrada očito vrlo dobro upoznat sa situacijom u tom domu. Franjo Toth čitateljima Podravskog lista nije nepoznanica.

O njemu smo izvještavali nekoliko puta kada se žalio na probleme u tom dijelu naselja, ili pak dok su se drugi žalili na njega. Naime, riječ je o osebujnoj osobi koja živi u teško prepričljivim uvjetima. Njegovo dvorište, grunt na kojem živi, pretrpano je raznim vrstama otpada, ponajviše metala. Kako je sve obraslo raznim biljem i jako neuredno, mještani su godinama negodovali zbog toga u strahu od štakora, zmija i zaraze. Zbog toga je kod njega nekoliko puta intervenirao komunalni redar i inspekcija, no Franc se uporno odbija pokoriti okolini i počistiti smeće i urediti dvorište. Istražujući ovaj tragičan događaj, nitko od naših sugovornika nije imao ni riječi protiv njegova sina Božidara kojeg opisuju kao velikog zaljubljenika u ribolov.

FOTO I VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

Završena policijska istraga

Nesvakidašnji incident s noževima u Križevcima, bio je pokušaj ubojstva

država će sufinancirati troškove boravka djece u vrtićima i do 50 posto

Subvencije su značajne, ali i nelogične. Bogata Gola dobit će više od siromašnih Hlebina

TRAGOVA NASILNE SMRTI NEMA

Umirovljenik (74) upao u potok dubine jedan metar. Utopio se

podravski na mjestu događaja

FOTO Težak sudar dvaju vozila, jedna osoba ozlijeđena

PRIJEVARA U TIJEKU?

Sumnjiva tvrtka građanima nudi štednju za mirovinu, budite na oprezu

kup spektakl u gradu podno kalnika

FOTO Kakva ludnica! Križevčani na Mladenov pogon izbacili Šibenčane i Carevića za najveći uspjeh u povijesti kluba

Upišite pojam koji želite pretraživati