Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Podravski donosi detalje zločina u Reki: “Franjo je već pretil da ih bude sve digel u zrak!”

Krvavi obiteljski sukob u kojemu je Franjo Toth (72) nastrijelio sina Božidara (41) dogodio se u poslijepodnevnim satima prošle subote u Starogradskoj ulici u koprivničkom prigradskom naselju Reka.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Kako su izvijestili iz policije nakon završenog očevida ne otkrivajući identitet sudionika sukoba, otac i sin su se oko 15 sati najprije verbalno sukobili, a taj je okršaj eskalirao u nasilje i žestoku tučnjavu tijekom koje je otac na sina ‘potegnuo’ pušku kako bi ga ubio. Tijekom sukoba 71-godišnja supruga Franje Totha i Božidarova majka pokušala ih je rastaviti i spriječiti daljnje nasilje, no Franjo je i njoj zaprijetio da će je ubiti i pritom je odgurnuo te lakše ozlijedio.

Franjo Toth

Franjo je u sina, kako su utvrdili policajci tijekom očevida, ispalio dva hica iz malokalibarske puške. Jedan mu je hitac prostrijelio vrat i pritom ga izuzetno teško ozlijedio. Nakon što je na mjesto događaja pozvana hitna pomoć, u bolnicu je uz upucanog Božidara prevezen i sam Franjo zato što je tijekom tjelesnog obračuna s ocem i sam ozlijeđen.

No, kako smo neslužbeno doznali, u okršaju je Božidar prošao znatno gore, što je i razumljivo jer je upucan. Kako mu je tijekom sukoba ozlijeđeno i oko, priprema se njegov transport u Zagreb jer su ozljede oka preteške i ne mogu se sanirati u koprivničkoj Općoj bolnici.

Što se ovog dijela kriminalističkog istraživanja tiče, ono je završeno i Franjo Toth je kazneno prijavljen zbog pokušaja ubojstva sina te prijetnje i nanošenja tjelesne ozljede supruzi kao bliskoj osobi.

Policija još uvijek provodi kriminalističko istraživanje zbog oružja. Jedino je sigurno kako je pokušaj ubojstva počinjen nezakonitim oružjem. Čija je puška kojom je otac Franjo upucao sina Božidara, policija trenutno utvrđuje. Posebno je zastrašujuća činjenica kako su tijekom pretrage doma policajci pronašli još dvije puške.

Ozlijeđena supruga

Otac, sin i majka, kako su nam rekli susjedi, živjeli su na istoj adresi u Starogradskoj ulici. Iako taj dio administrativno pripada pod Reku, znatno je bliže Starigradu tako da su Tothovi bolje poznati u Starigradu nego u Reki. Premda policijska evidencija ne pamti intervencije u tom domu, susjedi su nam rekli kako je Franjo prije znao sukobljavati se sa sinom te da ovo nije prvi put, no kako nikada nije bilo ovako ozbiljno.

– Sećam se da sam čul da se prije pretil da ga bu ubil iz pištolja ili da ih bu sve dignul plinskom bocom f zrak. No, to se ne nemre meriti s ovim kaj je Francek sada napravil Boži – rekao nam je jedan mještanin Starigrada očito vrlo dobro upoznat sa situacijom u tom domu. Franjo Toth čitateljima Podravskog lista nije nepoznanica.

O njemu smo izvještavali nekoliko puta kada se žalio na probleme u tom dijelu naselja, ili pak dok su se drugi žalili na njega. Naime, riječ je o osebujnoj osobi koja živi u teško prepričljivim uvjetima. Njegovo dvorište, grunt na kojem živi, pretrpano je raznim vrstama otpada, ponajviše metala. Kako je sve obraslo raznim biljem i jako neuredno, mještani su godinama negodovali zbog toga u strahu od štakora, zmija i zaraze. Zbog toga je kod njega nekoliko puta intervenirao komunalni redar i inspekcija, no Franc se uporno odbija pokoriti okolini i počistiti smeće i urediti dvorište. Istražujući ovaj tragičan događaj, nitko od naših sugovornika nije imao ni riječi protiv njegova sina Božidara kojeg opisuju kao velikog zaljubljenika u ribolov.

FOTO I VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

Sudarila se dva teretna vozila na Podravskoj magistrali. Jedna osoba ozlijeđena

U POVODU DANA PLANETA ZEMLJE

FOTO/VIDEO U Koprivnici posađena najveća šuma hrane u Hrvatskoj

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Kombi naletio na srnu, uginula je

obavijest za potrošače

U popularnom voću iz Libije otkrivena tvar opasna po zdravlje

nastupile na 27. državnom prvenstvu u Krapini

Koprivnica ima zlatne djevojke, mažoretkinje ponovo rasturile u nastupu s pomponima

SPREMA SE DVODNEVNA FEŠTA

Večer uoči Praznika rada dobro ćemo se zagrijati, stižu nam tamburaši u kožnim jaknama


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati