Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Podravski otac iz “pakla”: Htio bih da se tata promijeni, ovakvog ga ne želim…

Djelatnici Centra za socijalnu skrb iz naše županije predložili su da se jednom ocu zabrani stupanje u kontakt s njegovo dvoje maloljetne djece, a sve zbog straha i stresa koji su doživljavala kad su bila s njim. Sve je, kako doznajemo, pokrenula njegova bivša supruga, njihova majka, vidjevši kako to utječe na djecu, ali i zbog činjenice da kaznene prijave protiv njega ne utječu dobro na maloljetnu djecu. Sud je prihvatio prijedlog i zabranio ovom ocu da viđa i približava se djeci na neodređeno vrijeme.  

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Iz presude doznajemo kako je ovaj „otac iz pakla“ bio  prilično užasan. Naime, on je mogao dvaput mjesečno za vikende viđati svoju djecu nakon što se razišao s bivšom, a i u to malo vremena uspio je raditi samo probleme. 

– Voditeljica nadzora nad skrbi utvrdila je da je otac prilikom održavanja susreta i druženja ružno govorio djeci o njihovoj majci, optuživao za zanemarivanje djece, često se ljutio, zatim vikao i psovao kao i omalovažavao i vrijeđao voditeljicu mjere nadzora – navodi se i dodaje da su imala „noćne more, a jedno dijete ističe da se boji tate te da majka ima problema oko smirivanja djece.”

U presudi se navodi kako je utvrđeno i kako su djeca tijekom susreta i druženja s ocem izložena “psihičkom i fizičkom nasilju koje provodi prema svojoj trenutnoj partnerici, zbog čega su i više puta morali intervenirati djelatnici policije“. Njihova majka podsjetila je i kako je „u njegovoj kući pronađena droga”, a rečeno je i kako ima nekoliko kaznenih djela, pa i na štetu djece.

– Htio bih da se tata promijeni – reklo je jedno od njegove maloljetne djece i dodao kako ne želi ići kod tate kad je „ovakav“ pa često spominje da ga boli trbuh kad treba ići kod oca, a to zapravo ne želi.

Tijekom rasprava rečeno je i kako je drugo dijete svjesnije svega i emotivnije te često govori o svemu tome, i na njemu se vidi da ga to jako uznemirava.

– Ono je više opterećeno cijelom situacijom i povjerava se i mami govori da se boji tate i da bi htio ići kod njega samo ako se on promijeni. Da ne viče, da se s njime igra i slično – može se iščitati iz izjava tijekom rasprava.  

-Oboje djece mi priča da s tatom samo igraju igrice i ništa drugo, a ne pričaju mi priprema li im tata nešto za jesti, osim da im zna kupiti hamburgere. Htjela bih istaknuti da se sama brinem o djeci i da mi on ne plaća ništa za uzdržavanje djece – rekla je na kraju majka koja više neće morati dijeliti djecu s bivšim suprugom.

FOTO Ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Prva svijeća je upaljena, klizalište otvoreno

FOTO/VIDEO Počeo koprivnički advent, građani navalili na kuhanac i kobase, znamo i cijene

"morate ići sasvim polagano, puževim hodom"

Vožnja “popularnim” šodarnim putem prava je avantura, vlasnici uništavaju automobile

MAJSTORI KOVAČI IZ PODRAVINE

FOTO: Marijan i njegovi sinovi jedini se bave gotovo pa izumrlim zanatom od Zagreba do Slavonije

Obitelj iz podravine ističe da je dijete bez razloga završilo u udomiteljstvu

Žele da im se djevojčica vrati, majku optužuju za zlostavljanje

VIDEO

Ova je čarobna snimka nastala jutros u snijegom prekrivenoj Podravini

đurđevački limitator

Dok ti zemu vozačku nesi još v kazni

Upišite pojam koji želite pretraživati