Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Podravski otkriva detalje uhićenja poduzetnika: Napao družicu, zatočio ju, prijetio smrću…

Saša Jakupić (34), poljoprivrednik i ugostitelj iz Koprivničkog Ivanca, vlasnik nekoliko kafića, uhićen je u svom kafiću Korner na Trgu Eugena Kumičića u Koprivnici u dramatičnoj akciji policije u utorak prijepodne. Sumnjiči se da je počinio više kaznenih djela među kojima su prijetnja, protupravno oduzimanje slobode i nasilje u obitelji.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Jakupićevo uhićenje građanima je bilo vrlo stresno, a kasnije su policajci objasnili kako je takvo njihovo postupanje bilo itekako opravdano. Desetorica policajaca bila su raspoređena u širem pojasu kafića, a samu provedbu uhićenja obavila su trojica naoružanih pripadnika interventne jedinice policije. Bili su opremljeni pancirkama, nosili su kacige. Pred sam ulazak u kafić, kako bi uhitili Jakupića, policajci su izvadili svoje službene pištolje i repetirali ih. Ušli su u kafić i na svu sreću bez ikakvog problema uhitili vlasnika i s lisicama na rukama prepratili u sjedište policije. Prije toga su mu u automobilu pronašli i oduzeli pušku sačmaricu.

Nakon toga, policajci su otkrili zbog čega je bilo nužno takvo uhićenje kojeg se ne bi postidjeli holivudski krimići. Objasnili su kako je uhićenje obavljeno sukladno donesenoj sigurnosnoj procjeni zato što je Saša Jakupić bio okarakteriziran kao naoružan i opasan. Nakon završenog kriminalističkog istraživanja objasnili su kako ga terete za kaznena djela nasilja u obitelji, protupravnog oduzimanja slobode i dva kaznena djela prijetnje.

Kako smo doznali, Jakupić se nasilnički ponašao i zatočio svoju 29-godišnju partnericu i prijetio joj smrću. Osim toga, smrću je prijetio i 43-godišnjaku koji je s njom bio u kontaktu ili nekoj vrsti odnosa. Neslužbeno smo doznali kako je 29-godišnjakinja prije bila u vezi s Jakupićem, no zbog njegove nagle naravi, očito i nasilništva su bili prekinuli, no nakon prekida ponovno su bili zajedno i živjeli u izvanbračnoj zajednici. Očito da u tom nastavku veze stvari nisu štimale, a kulminacija svega bila je prošlog ponedjeljka na utorak kada je Jakupić na mobitelu svoje partnerice pronašao poruke 43-godišnjaka. Sadržaj tih poruka nije nam poznat, no očito je razjario Jakupića koji je nakon toga vjerojatno zbog ljubomore ‘poludio’, a sve je kulminiralo kada je Jakupić s puškom u automobilu došao u kafić Korner koji je nedavno otvorio. Prije toga navodno je s puškom došao do 43-godišnjaka i prijetio mu je. “Bio je spreman pucati” – komentirali su nam istražitelji situaciju zbog koje su ga morali privoditi na način na koji su ga priveli.

U utorak poslijepodne nakon uhićenja policijski su službenici temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Varaždinu proveli su pretragu njegove kuće i prostorija kojima se koristi, a automobil u kojem je pronađena puška pretražen je još prije, netom nakon uhićenja.

Osim puške, kod njega je pronađeno 102 komada različitog streljiva. Kako su objasnili iz policije, na okolnost pronađenog streljiva kriminalističko je istraživanje i dalje otvoreno. Zbog posjedovanja oružja Jakupić je prekršajno prijavljen, dok će za sve ostalo kazneno odgovarati. Nakon uhićenja predan je pritvorskom nadzorniku, a na državnom odvjetništvu je ispitan u četvrtak poslijepodne.

Kako nas je u petak izvijestio glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu Darko Galić, osumnjičenom Jakupiću određen je istražni zatvor i to zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenih djela kojima prijeti.

– Sumnja se da je osumnjičenik počinio četiri kaznena djela prijetnje prema izvanbračnoj supruzi i drugoj osobi, jedno kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode i jedno kazneno djelo nasilja u obitelji – na štetu izvanbračne supruge – kazao je Galić i dodao kako ne može davati podatke je li riječ o otprije osuđivanoj osobi.

Mještani Koprivničkog Ivanca s kojima smo pričali s nevjericom su primili vijest o Jakupićevu uhićenju, iako neke ono ne čudi.

– Riječ je o rabijatnoj, neugodnoj osobi, pomalo nagloj kojoj se bolje ne zamjeriti – rekao je o Jakupiću jedan mještanin Ivanca zahtijevajući svoju anonimnost.

FOTO Podravski list

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Izložba vina u Novigradu Podravskom

Rajnski rizling Dražena Banjkovca šampion, Hegedićev kerner najvino novigradskih goric

JESTE LI ZNALI?

Kažu da je ovo najzdravija salata na svijetu. Ima jako antikancerogeno djelovanje

apsolutno nitko ne reagira

FOTO U šumi kod Koprivnice odlažu se velike količine otpada: “Uništava se priroda, baca sve i svašta”

lokomotiva pala u vječitom derbiju

Bravo! Šampanjac se može staviti na hlađenje, pehar se nakon dvije godine vraća u Koprivnicu

Al' se danas dobro jelo baš

FOTO Bregovska pita uoči današnje manifestacije čuvala se pod tri ključa

NOVI PODACI O BDP-U PO STANOVNIKU OTKRILI BOLNU ISTINU

Hrvatska se razvija duplo brže od naše županije. Gdje smo zapeli?

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati