Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
u novom selu podravskom najveći je rasadnik ruža u hrvatskoj

Podravsko mjesto dobit će status Hrvatskog sela ruža

U organizaciji Udruge „Slobodnjaki“ iz Novog Sela Podravskog u Novom Selu Podravskom otvoreno je 1. “Rikićevo proljeće”. Osim same manifestacije na ovom događaju rodila se i ideje “berndiranja” ovog malog mjesta nedaleko Ludbrega. Sama manifestacija posvećena hrvatskom glumcu Rikardu Brzeski, rodom upravo iz tog mjesta, koji je ostvario zapažene uloge u Mejašima, Gruntovčanima te legendarnog Žnidaršića u filmu Tko pjeva zlo ne misli. Prvo Rikićevo proljeće otvorio je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak u nazočnosti načelnika Općine Mali Bukovec Darka Markovića.

– Novo Selo Podravsko, koje se nalazi u Općini Mali Bukovec je poznato po proizvodnji ruža. Međutim, od jučer je bogatije i za jednu manifestaciju “Rikićevo proljeće” u spomen na glumca Rikarda Brzesku. Pretpostavljam da se svi ili barem mi stariji sjećamo nezaboravnih Gruntovčana, a on je u njima utjelovio lik Gabera Požgaja. Scene bakice koja je umrla pa se predomislila, proslave obljetnice vatrogasnog društva, licitaža trstike, Dudeka uposlenog u HŽ-u, njihovog pjevanja “… tihe noći moje zlato spava….” ostaju nezaboravne. Uvijek ih je ponovo lijepo gledati. To su scene koje uz seriju Velo misto zasigurno ulaze u najbolja djela hrvatske kinematografije. Ali, osim podsjetnika na njih potrebno je i prisjetiti se svih tih velikana hrvatske povijesti. Stoga, hvala udruzi „Slobodnjaki“ na organizaciji ove manifestacije, a kad govorimo o samom mjestu prihvaćam prijedlog predsjednika udruge Dalibora Horvata i načelnika općine Darka Markovića da ga pretvorimo u „Hrvatsko selo ruža“ – rekao je župan Stričak.

Zadovoljstvo manifestacijom je izrazio i načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković, istaknuvši pritom kako se članovi udruge „Slobodnjaki“ trude od dana osnivanja aktivno sudjelovati u uređenju i društvenom razvoju sela, čuvati materijalna i nematerijalna dobra, a time i doprinositi ugledu Novog Sela Podravskog te cijele Općine Mali Bukovec.

– Udruga je zaista aktivna, članovi organiziraju predstave, mnogobrojne sportske aktivnosti i izlete, uređuju i održavaju vanjske prostore poput igrališta i prostora oko društvenoga doma, pomažu i uveseljavaju malim gestama one kojima je to potrebno – kazao je načelnik Marković te dodao kako uz sve to Novo Selo Podravsko ima najveći rasadnik ruža u Republici Hrvatskoj pa bi bilo zgodno da se kompletni centar naselja zasadi sa stotinama sadnica ruža te da se mjesto pretvori u „Hrvatsko Selo ruža“.

FOTO Općina Mali Bukovec

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

lokalni nogomet

FOTO Močile druge, Borac pao u Virju, Herešinu ‘prvi set’, Križevčani kiksali i ostali bez naslova

iskustvo pacijenta

Milka (70): “Popiknem se kad me tlak ošine pa ljudi misle da se baba napila!”

za svakog je bilo ponešto u Legradu

FOTO Legrađani se družili na sajmu udruga, slijedi bogat sadržaj uz proslavu dana općine

OLIMPIJADA DJEČJIH VRTIĆA U ĐURĐEVCU

FOTO/VIDEO Mališani iz Đurđevca najbolji, Novigracima nagrada za fair play

IZLOŽBA U FERDINANDOVCU

FOTO Uzgajivači konja predstavili svoja grla i zaprege

UNATOČ TEŠKOM INVALIDITETU NE ODUSTAJE OD SVOG VRTA

VIDEO Vesna je lebdjela između života i smrti te ostala nepokretna: “Svjetlo na kraju tunela je stvarno”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati