Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
U KRUGU NEKOLIKO STOTINA METARA OVE GODINE OTVORIT ĆE TRI INVESTICIJE TEŠKE 65 MILIJUNA EURA

Pokraj tvornica na Danici Podravka će graditi novi transportni centar

Podržavali je ili ne, Martini Dalić jedno se mora priznati. Otkad je došla na čelo kompanije, a bilo je to prije točno tri godine, zasukala je rukave i pokrenula nekoliko investicija po kojima će ostati upamćena. Prije svega, modernizirala je sedmerokatnicu u Starčevićevoj i pogone na Danici, koji su sada klimatizirani, a na krovove tvornica postavljeni su solarni paneli. Zatim je izgrađena tvornica tjestenine u sklopu Tvornice juha i Vegete, projekt vrijedan 15 milijuna eura koji je otvoren prije mjesec dana, a stotinjak metara dalje već se nazire novi logističko-distributivni centar, koji bi vrata trebao otvoriti krajem godine.

Ovaj megalomanski projekt vrijedan je gotovo 50 milijuna eura, a o njemu najbolje govore podaci da će samo skladište biti veličine tri nogometna igrališta, imat će 18 rampi za kamione, primat će 62 tisuće paleta, a središnja zgrada bit će visine sedmerokatnice u Starčevićevoj ulici. Sukladno tome, riječ je o najvećoj investiciji u sklopu Strategije poslovanja do 2025. godine, u koju ulazi i nova tvornica za preradu rajčice u Varaždinu. Također, moderniziran je proizvodni pogon u sklopu tvornice Kalnik, a razloga za veselje imali su i zaposlenici, kojima je nekoliko puta rasla plaća.

Međutim, idejama i investicijama tu nije kraj, jer će se novi radni strojevi uskoro pojaviti na livadi u sklopu industrijske zone Danica. Naime, neposredno uz Tvornicu juha i Vegete gradit će se novi transportni centar, koji će zamijeniti onaj postojeći, a koji se nalazi nekoliko stotina metara dalje uz Đelekovečku cestu. Taj stari objekt nalazi se uz Spomen područje Danica, odnosno na čestici koja nosi status kulturnog dobra, što je samo po sebi otežavajuća okolnost u slučaju da se nešto želi modernizirati. Zato su se čelnici Podravke odlučili za novu investiciju, koja je teška oko 2,5 milijuna eura. Prve lopate zabacit će se već u ožujku, a bude li sve išle po planu, Podravkini kamioni na jesen bi trebali imati nova parkirna mjesta. No ne samo to, poručili su iz koprivničke kompanije.

Livada na Danici na kojoj će se graditi novi transportni centar

– Investicija će uključivati radionu za popravak teretnih vozila, nove urede za cijeli transport, organizaciju prijevoza i rutiranje, praonicu i točionicu za vozila te parkiralište za teretna i osobna vozila – otkrili su iz Podravke uz dodatak da je novi transportni centar potreban iz više razloga.

– Prije svega zbog zastarjelosti postojećeg, no tu su i potrebe za većom prometnom sigurnosti prilikom uključivanja na glavnu prometnicu, kao i sveopći poboljšani radni uvjeti – istaknuli se iz koprivničke kompanije. To znači da će Podravka samo u ovoj godini u krugu nekoliko stotina metara otvoriti tri velike investicije vrijedne otprilike 65 milijuna kuna, a širenjem industrijske zone na Danici koristi će imati i Grad. Što će, pak, biti sa starom, odnosno još uvijek aktualnom lokacijom za kamione, iz Podravke zasad ne otkrivaju.

FOTO Podravka

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ŽUPANIJSKI FESTIVAL ŽENA IZ RURALNIH PODRUČJA

Svoje posebnosti i hobije će predstaviti 13 žena

MISLI NA ZDRAVLJE

Kažu da je ova voćka razlog zašto najzdraviji ljudi na svijetu ne znaju za rak i žive sto godina

KORISNE INFORMACIJE

Evo tko sve ima pravo na ortopedsko ili drugo pomagalo

TEŽAK sudar sinoć na Podravskoj magistrali

FOTO/VIDEO Strašna prometna nesreća prilikom izvanrednog prijevoza. Vozač (44) teško ozlijeđen

radi se novi plinovod u dužini 320 metara

FOTO Tek asfaltiranu ulicu već raskopali, stanari u nevjerici

PROMETNA NESREĆA KOD SOKOLOVCA

Sudarila se dva vozila, ozlijeđen 46-godišnjak


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati