Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Jasmin uhvaćen u njuškanju po radioni koju je nekad pokrao, "smiješi" mu se zatvor

‘Pokvario mi se bicikl, pa tražio sam željezo da ga popravim’

Zatvorska kazna od sedam mjeseci „smiješi“ se 33-godišnjem Jasminu iz okolice Koprivnice, koji je u veljači ove godine zatečen u pokušaju krađe. On se 11. veljače oko 15 sati zaputio u dvorište radionice u Velikom Otoku znajući da se ondje za izradu betonskih kapa koriste kalupi od aluminija i mesinga. Nakon dvorišta, ušao je i u otključanu radionu, pretraživao je dvorište i radionicu, a kako nije našao pogodne stvari za uzeti, otišao je ništa ne uzevši.

Petero djece i četiri razreda škole

No, unatoč tome, Jasminu prijeti zatvorska kazna, što i ne treba čuditi jer ovaj otac petero djece s četiri završena razreda osnovne škole ima podužu kaznenu evidenciju. Uglavnom je 33-godišnjak osuđivan zbog krađa i teških krađa, ali i zbog oštećenja tuđe stvari i prisile prema službenoj osobi. Izrečeno mu je sveukupno blizu deset godina što uvjetnog, što bezuvjetnog zatvora, no Jasmin će ovaj kazneni postupak svejedno dočekati na slobodi. Tijekom ispitivanja pred policijskim službenicima, Jasmin je za slučaj u Velikom Otoku tvrdio da je sve veliki nesporazum.

– Pokvario mi se bicikl i došao sam u to dvorište kako bih pronašao neko željezo s kojim bi popravio bicikl. Iz dvorišta nisam ništa uzeo jer mi to nije ni bila namjera. Znao sam da se u tom dvorištu nalazi radiona u kojoj netko radi jer samo tamo dva puta išao pomagati – ispričao je Jasmin, no vlasnik radionice u Velikom Otoku iznio je bitno drugačiju verziju događaja. On je istaknuo kako se u Velikom Otoku nalazi radionica i garaža u kojoj drži potrebni materijal jer je obrtnik koji izrađuje betonske poklopce.

Pozna ga od ranije

– Za izradu betonskih poklopaca koristim kalupe od mesinga i, po mojoj procjeni, vrijednost svih stvari koje se nalaze ondje je 20 tisuća eura bez mašina. Svaki kalup od mesinga teži 58 kilograma, a vrijednost jednog kilograma mesinga je 25 eura. Konkretnog dana, na mobitelu koji je spojen s kamerama iz dvorišta, vidio sam da se po dvorištu kreće 33-godišnjak kojeg poznajem od ranije budući da je on još prije sedam godina već počinio krađu na moju štetu – istaknuo je vlasnik, a pošto postoje videosnimke samog događaja, Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici nije bilo teško utvrditi o čemu se radi. Pregledom snimke video nadzora, utvrđeno je da je sa stražnje strane dvorišta u dvorište ušla muška osoba koja je, došavši do vrata radionice, ta vrata otvorila i ušla u objekt. Nakon kraćeg vremena muškarac je izašao iz radionice i uputio se prema drugim vratima radionice, a nakon toga se uputio prema izlazu iz dvorišta. Kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je da se radi upravo o 33-godišnjaku.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Niti jedna tvrtka među 500 najboljih po plaćama, a najveće plaće isplaćuje Belupo

Istražili smo kakve su prosječne mjesečne neto plaće isplaćivali najveći poduzetnici u Podravini i Prigorju

Obavijest trgovačkog lanca

Plodine: “Ako ste kupili ovaj prehrambeni proizvod nemojte ga konzumirati”

Ljeto na zrinskom je počelo

VIDEO Prepun centar Koprivnice pjeva s Tonyjem u glas


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati