Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
OPĆINSKO DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO U KOPRIVNICI ŽALILO SE NA OSLOBAĐAJUĆU PRESUDU

Policajac ga je tukao kod privođenja, rekao mu da će to zapamtiti

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podnijelo je žalbu na oslobađajuću presudu kojom je u prvostupanjskom postupku pred Općinskim sudom u Koprivnici 40-godišnjak iz okolice Koprivnice oslobođen optužbi da je prijetio policijskom službeniku. Ovog se muškarca teretilo da je 9. veljače 2018. godine oko 13 sati, prilikom dovođenja u Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici radi ispitivanja zbog kaznenog djela počinjenog na štetu policijskog službenika, u nakani da ga zastraši, pred drugim policijskim službenicima počeo prijetiti.

Strah i uznemirenost

Rekao je da će taj policajac zapamtiti koga je on tukao i da će se vidjeti u vezi toga, a te su prijetnje naknadno prenesene policijskom službeniku, što je kod njega izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti. No, 40-godišnjak je u prvostupanjskom postupku nepravomoćno oslobođen optužbe za počinjenje kaznenog djela za koje je mogao biti osuđen na kaznu zatvora od šest mjeseci do pet godina. Kako se moglo saznati tijekom prvostupanjskom postupka, do incidenta je došlo u kafiću u okolici Koprivnice, gdje je policija morala intervenirati. Među privedenima je bio i 40-godišnji optuženik, a tijekom privođenja i dok su mu na rukama bile lisice, policajac ga je udario šakom u glavu te nogom po leđima i nogama dok ga je spremao u službeno vozilo. Sve je to evidentirano i snimkom video nadzora, a 40-godišnjak je tijekom iznošenja obrane istaknuo kako je mislio da će policajac odgovarati za svoje postupke radi prekoračenja ovlasti. Naveo je i da mu nije jasno zašto dva policajca pred kojima je navodno prijetio to nisu prenijela policajcu koji ga je tukao ako su smatrali da je riječ o ozbiljnoj prijetnji, već je on to saznao preko treće osobe.

– Da se radilo o ozbiljnoj prijetnji, zasigurno bi policijski službenici o njoj odmah obavijestili kolegu – istaknuo je 40-godišnjak, a u dokaznom je postupku pregledan i DVD zapis o postupanju policajca naspram optuženika pred kafićem.

Dvojako značenje

Prvostupanjski sud utvrdio je kako Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici nije dokazalo da je 40-godišnjak počinio ono što mu se stavljalo na teret i to zato što inkriminirane riječi mogu imati dvojako značenje zbog događaja koji su prethodili i okolnosti u kojima su izrečene. Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici na tu se presudu odlučilo žaliti zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja, smatrajući da je sud u konkretnom slučaju došao do pogrešnog zaključka u odlučnim činjenicama.

– Sud je ocjenjivao iskaze svjedoka u dijelu u kojem su povoljni za okrivljenika, a dok je izostavio dijelove koji upućuju na inkriminacije koje su mu stavljene na teret. Također, sud nije cijenio iskaz oštećenika koji je opisao kako je navedene riječi smatrao ozbiljnim jer je imao postupanje prema okrivljeniku, ne samo dan ranije prije tog događaja, već i ranije i zbog čega je bio u strahu i uznemiren. Opisao je da je prilikom smještaja okrivljenika u službeno vozilo isti pružao otpor, a kada ga je ugurao, nije htio staviti noge u unutrašnjost kabine vozila te ga je on morao gurati nogama – stoji u žalbi kojom se predlaže da se prvostupanjska presuda ukine, a predmet vrati na ponovno suđenje.

FOTO ilustracija

Moglo bi vas zanimati…

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

projekt aglomeracije ludbreg pomaknuo se s mrtve točke

Prvi korak napravljen, realizacija još upitna

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Izbio požar u obiteljskoj kući, dječak spriječio katastrofu

POKAZNA VJEŽBA

FOTO Djeca pokazala svoje vatrogasne vještine

podravsko naselje dobilo svoj prvi suvenir

VIDEO Vlado je od pčelinjeg voska napravio repliku zvonika

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Težak sudar dvaju kombija. Dvije osobe prevezene u bolnicu

NA AUTOCESTI KOD ZAGREBA STRADAO 37-GODIŠNJAK IZ PODRAVINE, LIJEČNICI MU AMPUTIRALI NOGU

Otac stradalog Kloštrana: “Otpeljao mi je zdravog sina, a vratio invalida”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati