Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Policija istražuje tko  je Rusu u kukuruz podmetnuo bombe?!   

Ivica Petričević – Rus, poznati poljoprivrednik iz Kunovca, naselja na području općine Koprivnički Ivanec nedaleko od Koprivnice, prilikom berbe kukuruza svojim je kombajnom naletio na pravu pravcatu  bombu!

Radi li se o mini, bombi ili nekoj drugoj eksplozivnoj napravi, za sada nije poznato, jer je kriminalističko istraživanje još u tijeku, ali po svemu sudeći eksplozivna naprava je detonirana te se eksplozija dogodila.      

Srećom, nitko nije stradao niti je nastala veća šteta na njegovu stroju, jer se detonacija dogodila ispod gume kombajna. Kako se radi o vrlo izdržljivom i debelom pneumatiku, eksplozija je zadržana u tlu, ali šrapneli u gumi su  vidljivi. Policijska istraga vezana uz taj slučaj još je uvijek u tijeku pa Ivica ne želi davati bilo kakve izjave.

Neslužbeno smo doznali da je Ivica u ponedjeljak svojim kombajnom  „naletio“ na bombu kad je brao svoj kukuruz, a tek u srijedu je shvatio da je „pokupio“ eksplozivnu napravu.

– Ivica je u ponedjeljak normalno došao kući, a u srijedu, kad je htio nastaviti kombajniranje kukuruza, vidio je da su gume na kombajnu prazne. Tad je u gumama uočio šrapnele pa je odmah pozvao policiju – pričaju nam Kunovčani.

Navodno je, dodaju oni, Ivica u ponedjeljak osjetio da je nešto „pokupio“ prilikom kombajniranja, ali kako je kombajn normalno nastavio raditi, nije tomu pridavao važnost.

– Očito je mislio da je pokupio nekakvu letvu ili nešto slično jer na tom području neodgovorni građani često bacaju otpad. Prava je sreća da je sve prošlo tako kako je prošlo jer je mogao i poginuti. Tko zna što bi bilo da je hederom pokupio bombu ili ne daj Bože stao na nju prilikom izlaska iz kombajna – kažu Kunovčani.

Nemili događaj, dodaju oni, šokirao je cijelo selo jer Ivica Petričević – Rus ni sa kim nije u sukobu i uvijek pomaže onima kojima je pomoć potrebna, te se radi o vrlo društvenom čovjeku koji ima brojna prijateljstva te ni sa kim nije u svađi.

– Možda mu je netko iz zavisti ostavio bombu na zemljištu, a opet postoji i mogućnost da se netko želio riješiti nelegalnih eksplozivnih naprava pa ih bacio tu na polju. Čuli smo i da je policija pronašla još jednu bombu koja nije eksplodirala. Ako je netko namjerno stavio bombe na njegovo zemljište, onda bi ga trebalo strpati u zatvor na duže vrijeme jer je vrlo lako nemili događaj mogao završiti i tragično – zaključili su Kunovčani.

Kontaktirali smo i Ivicu Petričevića, koji je i sam neugodno iznenađen ovim događajem te je rekao da ne vidi razlog zašto bi mu netko namjerno postavio napravu od koje je mogao i poginuti, ali ništa više nije htio niti smio reći jer kriminalističko istraživanje još traje.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI