Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Policija mladića optužila zbog ‘jointa’, tužitelji odustali od progona

Općinski sud u Bjelovaru pravomoćno je oslobodio krivnje mladog Križevčanina (24) zbog zlouporabe opojnih droga. Optužnicom se okrivljeni 24-godišnjak teretio da je 26. ožujka oko 23.15 sati u vinogradu kod Greberanca radi konzumacije napravio ručno smotanu cigaretu mješavine marihuane i duhana, takozvani ‘joint’  i dao trojici frendova s kojima ga je zajedno popušio.

Kako se navodi u optužnici, mladić je marihuanu ‘nabavio na ilegalnom narkomanskom tržištu’, no sve što su mu policajci ‘nakalemili’ na sudu palo je u vodu. Bjelovarski tužitelji, koji su na temelju policijske kaznene prijave na sudu optužili 24-godišnjaka, na kraju su odustali od kaznenog progona tako da je sutkinja Općinskog suda u Bjelovaru Ivanka Zeman na kraju odbila optužbu protiv njega. Tužitelji su od kaznenog progona odustali zbog nedostatka dokaza.

Optuženi 24-godišnjak tijekom ispitivanja nije iznosio svoju obranu, odnosno poricao je kazneno djelo, a osim toga, nitko od svjedoka za koje se teretio da im je dao drogu na uživanje nije potvrdio da bi im on doista davao drogu kako bi je zajedno pušili. Kako policajci tijekom kriminalističkog istraživanja nisu protiv 24-godišnjaka nisu prikupili niti jednog drugog materijalnog ili nematerijalnog dokaza, sutkinja nije imala drugog rješenja već odbaciti optužbu protiv okrivljenog. Kako se na takvo rješenje nitko nije žalio, presuda je postala pravomoćna s prošlom srijedom. Ova presuda jedan je od rijetkih primjera da smo se susreli s oslobađajućom presudom za ovakvu vrstu kaznenih djela, stoga čudi što su se policajci upustili u kazneni progon bez ikakvog materijalnog dokaza.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

DRSKA KRAĐA USRED BIJELOG DANA

VIDEO Bračni par Vrbanić jedna obična šetnja koštala je nekoliko tisuća eura

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvojicom lopova

Priključili se plastičnim crijevom na cjevovod i krali plinski kondenzat

OMILJENO MJESTO OVOG UMIROVLJENIKA SU GORICE U KOZAREVCU

VIDEO Franjo (83): “Orežem dva reda loze pa na gemišt, a ženi složim bambus!”

RADOVI U KLOŠTRU PODRAVSKOM IDU JAKO DOBRO

Plan je da tržnica proradi kroz godinu dana

JESTE LI ZNALI?

Stavite ovaj začin na krpelja i sam će pobjeći

rezultati poslovanja za 2023. godinu

Podravka ostvarila rekordnu dobit. Martina Dalić: Plaće radnika u tri su godine rasle za 52 posto

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati