Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Policija najavila akciju u prometu: Posebno nek’ se paze vozači pod utjecajem

Od danas u 14 sati pa sve do ponedjeljka na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provodit će se pojačani nadzor prometa. Tijekom pojačanog nadzora prometa u dane vikenda posebna pozornost posvetit će se upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, nadzoru brzine kretanja, nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa i pravilnog prijevoza djece u vozilima, nadzoru upravljanja vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane, nadzoru korištenja mobitela, mladih vozača i recidivista te nadzoru vozača bicikala, mopeda, motocikala i traktora.

-Vozače podsjećamo na nužnost poštivanja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila. Ističemo da je potrebno poštivati prvenstvo prolaska prilikom prometovanja raskrižjima, ali i prilikom skretanja ulijevo na ravnom cestovnom potezu. Naglašavamo da alkohol negativno utječe na vozače te apeliramo na osobe koje su konzumirale alkoholna pića da ne upravljaju vozilima, a prije vršenja radnji vozilom u prometu (pretjecanja, obilaženja, skretanja, uključivanja u promet i vožnje unatrag) vozači se moraju uvjeriti da radnju mogu sigurno izvesti i da pritom neće ugroziti sebe i ostale sudionike u prometu – navode.

Inače, tijekom kolovoza 2022. godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su 72 prometne nesreće od čega jedna nesreća s poginulom osobom, 17 nesreća s ozlijeđenim osobama i 54 nesreće s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama sudjelovalo je 155 sudionika. Jedna osoba je smrtno stradala, sedam osoba zadobilo je teške, a 16 osoba zadobilo je lake tjelesne ozljede.

Vozači pod utjecajem alkohola počinili su 15 prometnih nesreća u kojima je devet osoba ozlijeđeno. Mladi vozači počinili su 11 prometnih nesreća, dok je jedan mladi vozač lakše ozlijeđen. Pod utjecajem alkohola bila su tri mlada vozača. Najčešće okolnosti događanja prometnih nesreća bile u nepropisno kretanje vozila na kolniku (20), neprilagođena brzina (13) i nepoštivanje prednosti prolaska (8).

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pred više od tisuću članova i simpatizera obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Plenković: Franjo Tuđman stvorio je najvažniju, najveću, najutjecajniju i najodgovorniju političku stranku u političkoj povijesti Hrvatske

VELIKA PROMJENA ZA MNOGE

HZMO ima važnu obavijest za brojne građane

SVI ĆE DOBITI POVRAT NOVCA

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga prestanu konzumirati: “Vratite ga u najbliži prodajni centar”

vatra je u cijelosti progutala krovište

Crveni križ dostavio pomoć obitelji iz Legrada čija je kuća zamalo izgorjela u požaru

podravski indijac kupuje hrvatsko

VIDEO Babu radi u tvornici, a hranu kupuje na đurđevačkoj tržnici

SAVJETI KOJI ĆE VAM USKORO TREBATI

Ovo je stvar koje se stršljeni najviše boje. Od nje pobjeći ne mogu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati