Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Pisali fiktivne račune i nezakonito trošili tvrtkin novac

Policija sumnja da si je direktorski dvojac nezakonito priskrbio 215.000 eura

Policija je uhvatila dvoje direktora jedne tvrtke s područja Koprivničko-križevačke županije u mutnim poslovima kojim su sebi, navodno, nezakonito priskrbili oko 215. 000 eura. Rad se o nezakonitom trošenju novca tvrtke, ali i izdavanju fiktivnih računa.

– Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave koprivničko-križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom osumnjičenika starosti 30 i 32 godine, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i utaje poreza ili carine- naveli su iz PU Koprivničko-križevačke. 
 
Sumnja se da je prvoosumnjičeni kao direktor tvrtke s područja Koprivničko-križevačke županije počinio kazneno djelo Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju na način da je od siječnja 2019. do travnja 2021. godine s računa tvrtke neosnovano u više navrata isplatio novčana sredstva u ukupnom iznosu od 167.235,53 eura, prilikom čega je lažno prikazao da su isplate rađene u poslovne svrhe, a novac je zadržao za sebe.
 
Također, policija je utvrdila da postoji sumnja da je osumnjičeni počinio kazneno djelo Utaja poreza ili carine, tak da je tvrtka od studenoga 2019. do srpnja 2020. godine neosnovano odbila pretporez u iznosu od 27.367,44 eura po ispostavljenim računima poljoprivrednih gospodarstava za usluge koje nikada nisu izvršene.    
 
-Isto tako, sumnja se da je drugoosumnjičeni kao direktor iste tvrtke počinio kazneno djelo „Utaja poreza ili carine“  na način da je tvrtka od ožujka do travnja 2021. godine neosnovano odbila pretporez u iznosu od 24.701,71 euro po ispostavljenim računima poljoprivrednih gospodarstava za usluge koje nikada nisu izvršene- izvijestili su iz PU Koprivničko-križevačke.   

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

NATJECANJE SE ODRŽALO U KUTINI

FOTO S njima nema šale, sestre Gabriela i Dorotea državne su prvakinje u boksu

Prijevara u tijeku

Hrvatska pošta ima važnu obavijest

Radi se o igru Loto 7

Koprivničanac pogodio “šesticu” i zaradio pozamašnu svotu

Ovaj se vjerojatno pripremao za post na Veliki petak

FOTO Upali mu u dom, i u škrinjama našli preko 100 kila ribe, slijedi optužnica

Uručeni novi ugovori iz projekata Zaželi - prevencija institucionalizacije

Za osam programa osigurano više od sedam milijuna eura

POTPISAN NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR ZA ZAPOSLENIKE ŽUPANIJSKE UPRAVE

Narasla osnova za obračun plaće, božićnica, regres…

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati