Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Pomagat će financijski vlasnicima zgrada u opasnosti od urušavanja

Iz Grada Križevaca poslali su obavijest kako 16. kolovoza 2022. godine kreću prijave na Javni poziv za sufinanciranje obnove pročelja stambenih jedinica koje se nalaze u Ulici Ivana Zakmardija Dijankovečkog i na Trgu Josipa Jurja Strossmayera. Pravo na korištenje sredstava može ostvariti fizička ili pravna osoba koja je vlasnik ili suvlasnik nekretnine u predmetnim ulicama, a subvencionirat će se samo troškovi koji su vezani isključivo uz obnovu ulične fasade uključujući i troškove obnove stolarije.

Podravski je već u nekoliko navrata pisao o derutnim zgradama u samom centru Križevaca koje su u opasnosti od urušavanja, a od kojih su neke i zaštićeno kulturno dobro. Međutim, tada su iz Grada napominjali kako su navedene zgrade ili u privatnom vlasništvu ili s nesređenim imovinsko-pravnim odnosima, zbog čega Grad ni na koji način nije mogao reagirati, osim postavljanjem skela i drugim privremenim mjerama zaštite. Ostaje za nadati se da će se vlasnici problematičnih zgrada javiti na ovaj natječaj, za čiju je namjenu osigurano 200 tisuća kuna iz gradskog proračuna.

Najviši iznos sufinanciranja koji jedan korisnik može ostvariti po objektu iznosi najviše 25 posto opravdanih troškova ulaganja, odnosno ne više od 100 tisuća kuna uključujući PDV. S obzirom da se predmetne ulice nalaze unutar kulturno-povijesne cjeline Grada, potrebno je radove izvoditi u skladu s uputama i uvjetima Ministarstva kulture i medije – Konzervatorskog odjela u Bjelovaru. Prijave će se zaprimati do 15. rujna 2022. godine do 14,00 sati.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

TU, MEĐU NAMA

FOTO/VIDEO Marijan Fuček jedini u Hrvatskoj izrađuje cimbule

Izbjegnuta tragedija

UPRAVO Muškarac vozilom sletio u kanal pun vode, spasili ga u zadnji čas

KANLIZACIJA JE ZAVRŠENA, PROČISTAČ DO KRAJA GODINE

Privodi se kraju projekt vrijedan 35 milijuna eura

Pokidao limeni krov

FOTO Jak vjetar oštetio Palaču pravde

BURAN VIKEND U ŽUPANIJI

Osam kaznenih djela, prometna s ozlijeđenima i požar

TU, MEĐU NAMA

FOTO/VIDEO Vesela petorka večeri provodi na klupici, televizija ih ne zanima

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI