Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Posadili cvijeće za 750. rođendan svoga grada

Djelatnice koprivničkog Komunalca na središnjem su gradskom trgu, kod fontane koja nije obuhvaćena radovima posadile cvijeće tako da tvore oblik broja 750.

Dio je to simboličnog obilježavanja 750. obljetnice prvog spomena grada Koprivnice, a sađenje cvijeća inicirao je Ogranak Matice hrvatske u Koprivnici, a u suradnji s Komunalcem d.o.o.

– O prvom spomenu imena Koprivnica govori srednjovjekovna darovnica desetogodišnjega kraljevića Ladislava IV. Arpadovića Kumanca (1272.- 1290.) u kojoj on nagrađuje nekim posjedima koprivničkog kneza i viteza Bakalera – rekli su iz Komunalca, odnosno koprivničkog Ogranka Matice hrvatske.

– U pisanu povijest Koprivnica ulazi u jednoj darovnici 1272. godine pod nazivom utvrda Koprivnica, a koja je ime dobila po rječici Koprivnici koja se spominje u nekoliko dokumenata 1207., 1209. i 1217. godine pa možemo zaključiti kako je naš grad po rječici i dobio ime – zaključuju iz Matice.

Foto: Krešo Puklavec

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ODLASCI NA POSAO MOTOROM ZIMI UZELI SU DANAK NA NJEGOVOM ZDRAVLJU

VIDEO Stjepan (73): Koljena mi klecaju i noge “propadaju” same od sebe

MISLI NA ZDRAVLJE

Ako imate problema s visokim kolesterolom, ovaj prehrambeni proizvod morate početi jesti

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Podijelite ovo ako vam netko boluje od raka


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati