Posadili cvijeće za 750. rođendan svoga grada

Djelatnice koprivničkog Komunalca na središnjem su gradskom trgu, kod fontane koja nije obuhvaćena radovima posadile cvijeće tako da tvore oblik broja 750.

Dio je to simboličnog obilježavanja 750. obljetnice prvog spomena grada Koprivnice, a sađenje cvijeća inicirao je Ogranak Matice hrvatske u Koprivnici, a u suradnji s Komunalcem d.o.o.

– O prvom spomenu imena Koprivnica govori srednjovjekovna darovnica desetogodišnjega kraljevića Ladislava IV. Arpadovića Kumanca (1272.- 1290.) u kojoj on nagrađuje nekim posjedima koprivničkog kneza i viteza Bakalera – rekli su iz Komunalca, odnosno koprivničkog Ogranka Matice hrvatske.

– U pisanu povijest Koprivnica ulazi u jednoj darovnici 1272. godine pod nazivom utvrda Koprivnica, a koja je ime dobila po rječici Koprivnici koja se spominje u nekoliko dokumenata 1207., 1209. i 1217. godine pa možemo zaključiti kako je naš grad po rječici i dobio ime – zaključuju iz Matice.

Foto: Krešo Puklavec

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI