Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Poslovne žene govorile o teškoćama u radu za vrijeme pandemije

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Koprivnica i Kluba poslovnih žena Alfa održana je konferencija ‘Covid kriza – novi mindset’ na kojoj je raspravljano o iskustvima poduzetnica tijekom pandemije koronavirusa te načinima na koji su se nosile s globalnom krizom.

Uvodnim su se riječima nazočnima obratile viša stručna savjetnica HGK Renata Lohajner, predsjednica Kluba poslovnih žena Alfa Sanja Pernjak inače vlasnica tvrtke Papirus računovodstvo, članica Uprave Podravke i predsjednica Udruženja prehrambene industrije HGK Ljiljana Šapina, zamjenik župana Ratimir Ljubić te gradonačelnik Mišel Jakšić.

-Na nivou Europske unije pa tako i Hrvatske, počelo se sve više pričati o tome koliko žena ima na upravljačkim funkcijama, koliko ih ima na izbornim listama te koliko su žene plaćene za iste poslove na istim mjestima kao i muškarci. Zahvaljujući svima vama, potrebno je ovakve stvari vratiti u raspravu, u jedan puno širi diskurs, jer je jednostavno neprihvatljivo i neshvatljivo da u 21. stoljeću raspravljamo o temeljnim pravima žena – poručio je prisutnim poduzetnicama gradonačelnik Jakšić.

Također, naglašena je važnost međusobne podrške koja se posebno važnom pokazala u vrijeme pandemije. 

-Žene su vrlo dobre liderice, između ostaloga, izrazito vode računa o odnosima u tvrtki i važno im je poslovanje cijele organizacije. I mislim da je u tom dijelu odradio taj njihov majnset, taj način razmišljanja u kojem one plivaju ko ribice u vodi i usredotočene su na svoj cilj, pa uspjeh ne izostaje – istaknula je predsjednica Alfi, Sanja Pernjak.

Zrinka Petrovčić, direktorica koprivničke tvrtke Silens koja se bavi proizvodnjom obuće kazala je kako je pandemija za sobom povukla probleme s uvozom materijala i storniravanjem narudžbi.

-Jer ljudi su radili od kuće i nisu se kupovale cipele, ali uspjeli smo nekako uz pomoć države i drugih kupaca koje smo potražili. Počeli smo tada raditi i maske i borili smo se na sve moguće načine, s tim da je naša tvrtka u to vrijeme imala još jedan veliki problem, a to je da nam je otkazan ugovor o najmu i morali smo se preseliti u roku tri mjeseca, pa je trebalo brzo naći drugi prostor i izgraditi ga, tak da stvarno nije bilo lagano. Ali, borila sam se da stotinjak obitelji ne ostane bez primanja i to je zapravo bio najteži dio – istaknula je Petrovčić.

Zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić čestitao je svim poduzetnicama na hrabrosti i ustrajnosti u vrlo teškim okolnostima koje je u posljednje dvije godine obilježilo sve društvene segmente.

-Posebno se to osjetilo u gospodarskom sektoru u kojem žene, iako su manje zastupljene od muškaraca, postižu sjajne rezultate. Ponosni smo što žene unatoč velikim naporima i stresovima uspijevaju uskladiti poslovne i obiteljske obaveze i na tome im i ja odajem priznanje – kazao je Ljubić poručivši da će Županija i dalje kroz partnerski odnos podržavati sve poduzetničke inicijative.

Nakon što je profesorica psihologije Ljiljana Drenški Cvrtila održala predavanje na temu mentalnog zdravlja u izazovnim vremenima, uslijedila je panel rasprava nazvana ‘Kako je Covid pandemija utjecala na nas?’. Svoja su iskustva pritom razmijenile Zrinka Petrovčić, direktorica tvrtke Silens, Ivana Dergez, direktorica Dergeza Branka Kolarić-Medved, direktorica Slatkih delicija, Dragica Polančec Fodor, liječnica obiteljske medicine, Ana Špoljar, vlasnica salona vjenčanica Ana, Martina Tomac-Rojčević, vlasnica obrta za poduku Animador koja se javila putem videopriloga te Jadranka Lakuš koja je moderirala panelom.

Foto i video: Karlo Eisenbeisser

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

DETALJI UZNEMIRUJUĆEG DOGAĐAJA

Ravnatelj Horvat: Učenik je skočio s prvog kata

OKOLNOSTI DOGAĐAJA SE UTVRĐUJU

Učenik pao s prvog kata ludbreške osnovne škole, teško je ozlijeđen

Dovršeno je kriminalističko istraživanje

Pokušaj ubojstva kod Đurđevca: Ispalio metak u mladića (24) koji je sjedio u kombiju

NATJECANJE SE ODRŽALO U KUTINI

FOTO S njima nema šale, sestre Gabriela i Dorotea državne su prvakinje u boksu

Prijevara u tijeku

Hrvatska pošta ima važnu obavijest

Radi se o igru Loto 7

Koprivničanac pogodio “šesticu” i zaradio pozamašnu svotu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati