Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Postavite granice, budite model ponašanja, slušajte svoju djecu…

Sve veći broj roditelja u današnje vrijeme ima problem s disciplinom djeteta. Kažu kako njihovo dijete ne sluša, nije odgovorno, ne surađuje, nije samostalno ili pak nema poštovanja za druge. Kako disciplinirati dijete i olakšati svakodnevno funkcioniranje i sebi i djetetu?

Postavljanje granica i usmjeravanje djece  odnosi se na postavljanje i poštivanje standarda prikladnog ponašanja, definiranje nedoličnog ponašanja te pružanje dobrog primjera djeci. Djeci su potrebne granice i usmjeravanje radi vlastite sigurnosti i razvitka vlastitih vrijednosti.

Potičite razvoj samodiscipline kod svog djeteta – Dobra disciplina ključ je koji podržava učenje i obrazovanje koje naša djeca trebaju. Djeca su bolji učenici ako preuzmu odgovornost za svoj uspjeh u školi.
Budite model ponašanja svojoj djeci – Ponašajte se onako kako želite da se vaša djeca ponašaju jer djeca uče promatrajući svoje roditelje. Ako roditelji lažu, vrijeđaju druge, psuju i upotrebljavaju nasilje, i djeca će se tako ponašati. Nemojte djeci govoriti da nešto ne čine, a da to pritom sami činite.Slušajte svoju djecu – Koliko dobro zaista poznajete svoje dijete? Kada ste zadnji puta opušteni sjeli pored svoga djeteta i zapitali ga što ga čini sretnim? Što ga rastužuje? Svakoga dana posvetite barem nekoliko minuta razgovarajući i slušajući svoje dijete.
Nagradite i pohvalite dobro ponašanje – Uvijek se sjetite pohvaliti napore vašeg djeteta, ako dobije dobru ocjenu iz predmeta koji mu nije omiljen, ako je dijete neuredno, pohvalite ga kada pospremi iza sebe i sl. Na ovaj ćete način najlakše potkrijepiti poželjna ponašanja koja želite da vaše dijete usvoji.
Dopustite djetetu da sudjeluje u kreiranju pravila – Ako dijete vjeruje da je sudjelovalo u postavljanju pravila i granica primjerenog ponašanja, u većoj će se mjeri njih i pridržavati. (pl)

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Otvoreno ljetu u Elimu

Predstave i radionice za aktivno ljeto

Palac gore za željka

Big boss donirao guralice Domu za starije osobe

Zbog toplinskog vala i najavljenih vrlo visokih temperatura

Ovog vikenda besplatno kupanje na bazenima za sve građane


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati